Cerșetorii și vagabonzii – adunați, din nou, de pe străzi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProbabil încurajați de reacțiile cetățenilor, care-și doresc să nu mai dea peste cerșetori și să fie acostați de tot felul de copii vagabonzi prin oraș, polițiștii locali din Piatra-Neamț au făcut o nouă acțiune, în ziua de 10 august, de dimineață de la 7, până seara târziu la ora 22.

Din cele 50 de persoane legitimate, 31 au luat amenzi, în valoarea totală de aproape 4.000 de lei, cele mai multe (18) pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, stabilite de Legea 61/1991. Din cele 18 amenzi, 11 au fost pentru cerșetorie și 7 pentru nesupravegherea minorilor de către părinți.

”Au fost depistați 7 minori care apelau la mila cetățenilor sau vagabondau pe raza municipiului, fiind neglijați și nesupravegheați de către părinți, drept pentru care 4 minori (2 din comuna Războieni și 2 din comuna Girov) au fost conduși și predați la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Neamț în vederea luării măsurilor ce se impun, iar ceilalți 3 minori, domiciliați în Piatra-Neamț, au fost încredintați familiilor”, se arată în comunicatul Poliției locale. ”Părinții acestora au fost sanctionați contravențional pentru neluarea măsurilor de supraveghere a minorilor în vârstă de până la 16 ani pentru a-i împiedica de la fapte de vagabondaj și cerșetorie”. (C.M.)

Articolul precedentCOD GALBEN de inundaţii în Bacău, Neamţ şi Vaslui
Articolul următorŞedinţă de tir cu… contrabandişti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.