pietricica turism

În aceeași ședință ordinară ce va avea loc joi, 27 noiembrie, la ora 15, Consiliul Local Târgu Neamț are pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre de dezbătut și de votat. Primul proiect privește încetarea mandatului de consilier local al lui Dorin Grădinaru și declararea locului acestuia ca fiind vacant și la dispoziția partidului care l-a propulsat în legislativ, respectiv PDL sau, cum se numește de când cu noua formulă post-fuziune cu liberalii, PNL.

Un alt proiect se referă la scutirea de la plata impozitelor, taxelor și majorărilor de întârziere. Important se anunță a fi și proiectul legat de stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2015. La dezbaterea publică de luni, 24 noiembrie, Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul primăriei a venit cu propunerea de majorare cu 4% a taxelor și impozitelor pe anul viitor, ceea ce este foarte posibil să se producă prin votul consilierilor, întrucât dezbaterea publică nu prea s-a bucurat nici de public, nici de dezbatere.

O altă inițiativă are în vedere aprobarea contractului de asociere cu E.ON Gaz, pentru realizarea obiectivului aferent sistemului de distribuție gaze pe strada Ion Creangă. În fine, dar nu în cele din urmă, consilierii locali trebuie să adopte, în forma propusă sau într-una modificată, tariful de depozitare a deșeurilor municipale și asimilabile în spațiul de depozitare temporară din Târgu Neamț.

(C.T.S.)