0:00

Astăzi, 18 martie, la două săptămâni de la descinderea ofițerilor Anticorupție Neamț și începerea cercetărilor față de 5 medici din secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț, activitatea este tot una de criză.

Secția Ortopedie a Spitalului Județean Neamț rămâne în 4 medici, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin colectivul de 6 medici, au rămas în secție doar șeful Ortopediei, dr. Remus Caranfil și ultimul medic angajat pe secție, dr. Robert Gherghel. Ceilalți 4 au fost arestați preventiv pentru o lună de zile – Florică Guțu, Constantin Nanu, Grigore Berea și Gheorghe Borș, care făcea doar policlinica. Dr. Ghenadi Bucătaru, care a fost și el reținut laolaltă cu ceilalți colegi, a primit control judiciar și a revenit în secție.

Secția Ortopedie a Spitalului Județean Neamț rămâne în 4 medici, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ciuda asigurărilor date de conducerea spitalului, că se caută soluții, singurul medic care până acum a acceptat să vină la Piatra Neamț și care, din 12 martie, asigură gărzile este dr. Dana Chelaru, de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. „Suntem în corespondență cu încă un medic de la Huși, pentru asigurarea gărzilor. Deocamdată, aceasta este formula, de 4 medici, în care funcționează secția Ortopedie, și cu asigurarea programului zilnic în policlinică, prin rotație”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului Neamț.

În policlinică, programul de 4 ore zilnic este asigurat doar de 3 dintre medicii secției. Dr. Remus Caranfil, dr. Robert Gherghel și dr. Ghenadi Bucătaru sunt cei care asigură consultații în cabinetul din ambulatoriu. Și zilnic, holul este plin de oameni care așteaptă să fie văzuți de medic sau să fie programați la consultație. (C.I.)

 

Articolul precedent”Tradiții” greu de combătut: flăcări pe 16 hectare
Articolul următorDin seria musafiri neașteptați: cu mașina în ușa casei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.