reclama autocenter

Până la a interna pacienți, noua secție modulară ATI din curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț va trebui dotată cu echipamente și încadrată cu personal medical. „Dăruiește Viață”, fundația care realizează cu fonduri private secția ATI, după incendiul devastator în care au murit pe loc 10 bolnavi din secția spitalului, s-a angajat public să predea la cheie noua investiție la sfârșitul lunii aprilie. Practic, în acest moment, spitalul județean mai are la dispoziție doar o lună pentru a asigura paturile și echipamentele necesare, plus personalul de îngrijire.

Alexandru Filimon, managerul spitalului județean, se declară optimist, cu toate că ambele resurse – umane și logistice – dedicate pacienților Covid în stare gravă sunt o problemă națională. În emisiunea live „Cafeaua de dimineață” de astăzi, 24 martie, managerul Filimon a afirmat că echipamentele vor fi asigurate din donații private și „prin completare de la Spitalul Mobil Lețcani, în baza parteneriatului pe care Consiliul Județean Neamț l-a încheiat cu Euronest”. În replică la multitudinea de probleme care țin și acum închis Spitalul Mobil Lețcani, investiție la care CJ Neamț a contribuit cu 3,4 milioane euro, managerul Filimon a mai precizat că paturile ATI existente la Lețcani sunt de ultimă generație.

Cât privește sensibila chestiune a resursei umane, managerul spitalului județean crede ferm că asta nu constituie o problemă: „Avem concursuri de angajare pentru medici ATI în luna aprilie. Personalul din secție va fi împărțit între noul ATI și un alt compartiment pe care îl vom crea în pavilionul chirurgical pentru pacienții cu alte patologii decât Covid”. În luna aprilie vor mai fi angajați doi medici specialiști ATI, puțin față de cât este nevoie pentru îngrijirea a 17 pacienți, cât se preconizează că va fi capacitatea secției. Puțini dacă ne gândim că acum sunt doar 8 medici specialiști. Nici asistente medicale nu sunt suficiente, iar anul acesta au fost angajate doar două. Întreaga declarație a managerului Alexandru Filimon o puteți viziona pe mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentAlți 114 nemțeni pozitivi la coronavirus. Peste 6.000 cazuri noi în țară din peste 40.000 de teste
Articolul următorJudeţul Bacău a „pierdut” un tâlhar, l-au recuperat poliţiştii din Neamţ