Astăzi, 24 martie, în județul Neamț sunt 114 persoane testate pozitiv în plus față de ieri. La nivel național s-au înregistrat 6.136 de cazuri noi, după efectuarea a 40.241 de testări, cea mai mare cifră zilnică raportată: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.363 de teste RT-PCR (18.825 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.538 la cerere) și 11.878 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Rata de infectare a scăzut astăzi ușor, până la valoarea de 2 la mie, în județul Neamț. În zona roșie sunt tot 9 localități. Municipiul Roman înregistrează o incidență în scădere, de 4,48 la mie și municipiul Piatra-Neamț rata este tot în scădere, de 2,65 la mie. Incidența din fiecare localitate este astăzi următoarea:

rata localitati 24mar

În spitalele din țară erau internați 12.359 pacienți pozitivi, dintre care 1.351 în secțiile ATI.

De ieri și până astăzi „au fost raportate 137 de decese (69 bărbați și 68 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București”, dintre care doar 7 pacienți nu mai aveau și alte boli.

Articolul precedentBărbat omorât de un motostivuitor
Articolul următorSecția Modulară ATI Piatra-Neamț are nevoie de paturi și de doctori