Secretarul Primăriei Girov suspendat din funcție, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ieri, 2 septembrie, Vasile Olaru, primarul comunei Girov, a suspendat-o din activitatea de secretar pe Adriana Roca. Hârtia cu pricina, înregistrată la Registratura instituției, a fost înmânată destinatarului de o salariată a primăriei. Adriana Roca a refuzat s-o primească oficial, iar emitentul, primarul Vasile Olaru, a fost nevoit să o trimită prin poștă.

Iată ce spune dispoziţia primarului, nr. 110, din 02.09.2013:

”Dispoziție de desfacere a contractului de muncă

Ținând seama de actul unilateral de voință al angajatorului

Având în vedere repetatele abateri disciplinare și grave încălcări ale legilor.

În temeiul art. 63 al. 5 e­ Legea 215/2001 republicată și în temeiul prevederilor art. 61 lit. a Legea 53/2003 (Codul Muncii).

Dispun

1. Contractul de muncă al d-nei Roca Adriana, încadrată pe funcția de Secretar al Primăriei Girov se desface pe data de 02.09.2013

2. Prezenta decizie se va comunica în copie, celei în cauză, în termenul legal de 5 zile.

3. Împotriva prezentei dispoziții de desfacere a contractului de muncă, susnumita se poate adresa cu contestație la Tribunalul Neamț în termen de 30 de zile de la comunicare”.

Cu toate că nu a vrut să o primească, secretarul Adriana Roca a notat pe dispoziția cu pricina: ”D-le primar, vă depășiți competența prin aceea că nu sunt întrunite condițiile art. 250-251 și 252 și refuz să o primesc”.

Gestul primarului Vasile Olaru ar avea la bază numeroase inițiative, considerate cel puțin la limita legii dacă nu dincolo de ea, toate făcute cu girul secretarului Adriana Roca, aceasta fiind, după spusele unor consilieri locali, creierul întregului scandal de la Primăria Girov.

”Șapte consilieri locali au făcut cinci plângeri penale împotriva secretarului Roca Adriana. Una se referă la ședința din 23 august, când a fost revocat viceprimarul Ion Purcel, iar în alta este acuzată de instigare și abuz în serviciu, pentru că a trimis acte la Prefectura Neamț ca fiind legale, în condițiile în care în sala de ședință paritatea a fost de șase la șase. Dacă nu-i convine doamnei Adriana Roca suspendarea, să dea în judecată”, a declarat consilierul Valeriu Andrieș.

Surse din Primăria Girov ne-au precizat că Adriana Roca nu se dă așa ușoer plecată și că sunt mari șanse ca scandalul să continue la Girov. La terminarea programului, ușa biroului secretarului de comună urma să fie sigilată.

 Secretarul Primăriei Girov suspendat din funcție, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Secretarul Primăriei Girov suspendat din funcție, ZCH NEWS - sursa ta de informații

C. NEGRU

Articolul precedentPatrimoniul lui Țocu așteaptă expertiza
Articolul următorParlamentarii şi… priorităţile