0:00

Parlamentarii şi… priorităţile, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Parlamentarii de Neamţ și-au început, luni, activitatea, trasându-şi prioritățile legislative pentru noua sesiune ordinară. Deputatul Ioan Munteanu, de pildă, vrea să scadă taxele și impozitele pentru întreprinderile mici și mijlocii la solicitarea Camerei de Comerț Neamț.

”De regulă, voi susține prioritățile USL și ale Guvernului, voi participa la adoptarea proiectelor de lege propuse. Am însă și câteva proiecte personale, pe care le voi promova, iar acestea se referă la modificarea legislației pe legea codului fiscal care afectează în principal IMM-urile, mai ales că am primit câteva solicitări, în acest sens, de la Camera de Comerț și Industrie Neamț. Voi încerca să găsesc soluții legislative pentru solicitările lor, ar trebui să se ajungă la o despovărare a taxelor și impozitelor, pentru că sunt atât de mari, încât aceste întreprinderi ajung la faliment. Voi încerca să cooptez toți parlamentarii de Neamț, dar și pe alți colegi, pentru că nu e chiar atât de simplu. Toate inițiativele, care propun diminuarea taxelor și impozitele trebuie completate cu propuneri prin care să arăți de unde se completează veniturile, dacă scad taxele și impozitele”, a explicat Ioan Munteanu, deputat PSD de Neamț.

Referendum şi creşe

Şi senatorul PSD, Ioan Chelaru are de gând să-și continue bogata activitate parlamentară prin susținerea unor proiecte, care au fost depuse deja și sunt în dezbatere.

„Imediat, vom lua în discuție ordonanțele, care au fost trimise deja în Parlament. Bineînțeles, ca prioritate, mai este codul electoral, de fapt reanalizarea legii referendumului, iar acest lucru se va întâmpla chiar în cursul acestei săptămâni”, a precizat Ioan Chelaru, senator PSD de Neamț.

”Eu am aceleași priorități pe care le-am avut și până acum, voi căuta în continuare soluții pentru promovarea legii care să permită construcția de creșe acolo unde este nevoie. Bineînțeles voi continua și discuțiile cu doamna ministru Câmpeanu, pentru a promova o lege care îi privește pe copiii din centrele de plasament, mai exact voi încerca să susțin mutarea acestora în familii. Adică, dacă iei un copil în familie, primești bani, dar nu mai este nevoie să fii angajat ca asistent maternal, primești 1.000 de lei pentru a-l crește, iar restul de bani, pentru că statul cheltuie lunar 2.000 de lei cu fiecare copil din centrele de plasament, pot fi folosiți pentru inspecție, să te asiguri că acest copil este bine crescut”, a declarat Mihaela Stoica, deputat PDL de Neamț.

Agricultura şi zona de munte

Agricultura și actele normative pentru acest domeniu constituie, în continuare, baza de lucru a senatorului Liviu Bumbu. Înainte de deschiderea sesiunii de toamnă a Senatului, Liviu Bumbu a promis că va susține, cu ajutorul colegilor din UNPR, dar și al celorlalți parlamentari din Neamț, toate proiectele și inițiativele legislative, care au fost depuse, dar care nu au fost luate în discuție până acum.

”Am pregătit deja un pachet de propuneri legislative, ce vizează zona de munte, pe care o reprezint alături de colegul meu, deputatul Marian Enache. Acest pachet de acte normative are în vedere această zonă sub toate aspectele, inclusiv exploatațiile familiale. Bineînțeles, voi susține, în continuare, tot ceea ce am propus până acum și nu a intrat încă în dezbatere”, a spus senatorul UNPR de Neamț, Liviu Bumbu.

Apă, canal şi Roşia Montană

Un alt exemplu este Cătălin Drăgușanu, deputat pe Colegiul 1 Piatra Neamț, care pe parcursul verii a militat pentru scăderea prețului la apă și canal, iar acum vrea să meargă în Parlament cu o propunere legislativă în acest sens.

”Prioritățile mele nu se referă neapărat la colegiul pe care îl reprezint în Parlamentul României. Nu vin cu nici o idee fundamentală, deocamdată am o propunere pentru modificarea unei legi, care există deja, dar care nu se pune în aplicare sau nu se respectă. Este vorba despre legea, care privește alimentarea cu apă și canalizarea și, știți că, în această vară, au fost atâtea frământări sociale cu privire la prețul apei. Vreau să pun în discuție aspectul facturării individuale, pentru că acesta nu poate fi aplicat sau cel puțin așa susțin cei de la Apa Serv. Există și o motivație: pentru a pune contori individuali la fiecare apartament, este nevoie de acordul locatarilor într-un procent de sută la sută. Ori acest lucru nu este posibil în totalitate, pentru că ori nu vor, ori sunt plecați și așa mai departe. Eu vin cu propunerea ca acest fapt să fie posibil cu semnătura majorității, de 50% plus unu dintre locatari. Bineînțeles, voi discuta serios și proiectul Roșia Montană, proiect pe care eu nu îl voi vota, în condițiile în care am primit peste 400 de e-mail-uri prin care mi se spune să nu susțin și să nu votez acest proiect. Am ca prioritate să mă informez despre acest proiect, pentru că nu știu despre ce este vorba, e un proiect major, dar cred că a fost ținut secret”, a declarat Cătălin Drăgușanu, deputat PC de Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentSecretarul Primăriei Girov suspendat din funcție
Articolul următorDai banu`, dau votu`!

1 COMENTARIU

  1. Sunt plini de initiative ! Dar nu-i asculta nimeni. Daca vedeti ce averi au acesti parlamentari , chiar nu-i intereseaza daca propunerile lor au finalitate. Abuzeaza de influenta, de pozitie sociala, de drepturi legislative de lux ca sa-ri rezolve proiectele personale.
    Demagogia este principala lor indeletnicire.

Comentariile sunt închise.