pietricica turism

vlad angheluta

Adriana Roca, secretarul comunei Girov, va merge pentru audieri la Comisia de Disciplină din cadrul Prefecturii Neamț, în urma sesizărilor depuse de 8 consilieri locali, membri ai Consiliului Local Girov, pe data de 24 februarie. Ulterior, vor fi audiați de aceeași comisie de disciplină și cei 8 consilieri care au sesizat abateri pe linia îndeplinirii atribuțiunilor de serviciu a secretarului Adriana Roca.

”Sesizare a fost depusă de 8 consilieri locali și de primarul comunei Girov. Urmează, ca la proxima ședință a Comisiei de disciplină să vină la audieri secretarul comunei, Adriana Roca și să depună întâmpinare la plângerea consilierilor și a primarului. După studierea materialelor din dosar, inclusiv a celor ce vin de la serviciul Legalitatea Actelor pentru că am solicitat și astfel de informații – pentru că în sesizare se evocă nereguli în materie de organizare a ședințelor de Consiliu Local – la ședința comisiei din luna martie se vor audia și consilierii care au depus sesizarea. În luna aprilie, sperăm noi vom avea și o decizie. Durează puțin mai mult decât de obicei pentru că dosarul este destul de stufos, trebuie verificat cu atenție și trebuie audiată toată lumea, așa cum spun prevederile legale în materie”, a precizat subprefectul județului Neamț, Vlad Angheluță, șef al Comisiei de Disciplină din cadrul Prefecturii Neamț.

Odată cu preluarea conducerii Comisiei de Disciplină, subprefectul Vlad Angheluță a mai avut de analizat încă alte câteva  sesizări de aceeași natură. Una a fost formulată de primarul comunei Dobreni și privea abaterile de la modul în care secretarul comunei Dobreni și-a îndeplinit atribuțiunile de serviciu. În urma verificării și studierii dosarului, comisia de disciplină a propus primarului comunei Dobreni sancționarea disciplinară a secretarului prin diminuarea drepturilor salariale ale acestuia cu 5%. Un al doilea caz a fost cel al secretarului comunei Țibucani, pentru care s-a propus și s-a și pus în practică o sancțiune disciplinară, prin diminuarea drepturilor salariale cu 20%, pe o perioadă de trei luni.

”La comisia de disciplină au mai fost înregistrate și alte sesizări, pentru care au fost însă întocmite rapoarte de clasare, motivat de faptul că acestea nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege privind organizarea și funcționarea comisiilor de disciplină. Este vorba despre două sesizări, una de la Dochia, care era nu cuprindea elementele impuse de lege și una tot de la Girov care era anonimă, iar legea spune că orice sesizare de acest gen trebuie semnată”, a mai spus subprefectul județului, Vlad Angheluță. (I. CĂLIN)