Vineri, 16 mai, în a doua zi de sărbătoare a municipiului Roman, vor avea loc mai mult simpozioane și concursuri pentru ca seara romașcanii să fie invitați la un concert de muzică populară, invitații speciali fiind Irina loghin și Petrică Mâțu Stoian.  De dimineață, romașcanii sunt așteptați în centrul municipiului, la Expoziția Auto organizată de Cybernet Auto Center și care va fi deschisă până pe 18 mai. În jurul orei 10.30 va avea loc și inaugurarea Târgului meșterilor populari și a celui de produse tradiționale, unde este așteptat să fie prezent și primarul Laurențiu Leoreanu.

De la ora 11.30, la Biblioteca municipală ”George Radu Melidon” va avea loc ediția a XII-a a concursului de cultură generală „Speranță pentru mâine”. De la ora 12,00, la Colegiul Național ”Roman Vodă” are loc Simpozionul Național ”Educația în mileniul III – Astronomie, Astrologie și Religie” și lansarea volumelor ”Canada văzută de aproape” și ”Despre astre, cer și univers. Povețele Universului”, semnate de profesorul Tit Tihon. Iubitorii mașinilor pot urmări, de la ora 14,00, în Piața Roman Vodă o demonstrație de îndemânare karturi, organizată de Clubul Copiilor Roman, coordonator Sorin Balint.

Seara de folclor începe de la orele 19.00, când pe scena amenajată în centrul municipiului vor evolua, în deschidere – Ansamblul Moldova și soliștii orchestrei Moldova, iar mai apoi vor concerta Irina Loghin și Petrică Mâțu Stoian. (C. MATEI)