0:00

Se schimbă modificarea: Adăpostul pentru animale va fi la Dragomireşti!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce, într-o şedinţă din februarie anul acesta, consilierii judeţeni au aprobat un teren în suprafaţă de 16.700 mp în Târgu Neamţ pentru construirea adăpostului pentru animale (vezi detalii aici) , astăzi, 31 mai, cei din CJ Neamţ cer aprobarea, printr-un alt proiect, pentru construirea altui adăpost în comuna Dragomireşti. Nu este foarte clar dacă vom avea două asemenea adăposturi, nu apare nicăieri în proiect că cel aprobat la Târgu-Neamț și promovat duios pe facebook – ul lui Ionel Arsene va fi construit sau s-a renunțat la el. Este deja o obișnuință a celor din administrație să nu-și bată capul cu asemenea amănunte, mai ales că știu că nu au probleme cu avizul de legalitate din partea Prefecturii.

Adăpostul pentru protecţia temporară a animalelor aflate într-o situaţie de pericol ar urma să fie construit pe terenul din apropierea ”Centrului pentru recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Războieni” din Dragomireşti și va avea două mari compartimente separate, unul pentru câinii fără stăpân şi un altul pentru pisici, cai, oi, capre, bovine şi porci sălbatici sau domestici. Aici ar urma să fie adăpostite şi îngrijite o perioadă de timp animalele rănite, schingiuite, cele găsite nesupravegheate pe şosele sau în apropierea acestora, etc.

La nivel teoretic, construcţia va avea spaţii de cazare exterioare şi interioare şi o clădire administrativă, ultima compusă din sală de intervenţii chirurgicale, birou administrativ, farmacie veterinară, magazie pentru hrană şi magazie pentru depozitare de scule şi unelte, vestiar pentru angajaţi şi o gheretă pentru agenţii de pază, spaţii de parcare şi spaţii de acces.

Aceasta ar urma să aibă o durată minimă de funcţionare de 30 de ani, din momentul în care va fi dată în funcţiune.

A.C.

Articolul precedentDe 1 Iunie, pentru copii: Ziua Porţilor Deschise la pompieri
Articolul următorNume noi în dosarul mită la Ambulanța Neamț – liderul sindical Gladior Andronache, noul intermediar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.