0:00

De 1 Iunie, pentru copii: Ziua Porţilor Deschise la pompieri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMâine, 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ organizează mai multe activităţi dedicate celor mici. În cele trei detaşamente de pompieri de la Piatra- Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, precum şi la Garda II Poiana Teiului şi Punctul de lucru Poienari va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, între orele 10,00-18,00. Copiii vor putea vizita unităţile de pompieri, vor putea vedea dotările, vor avea la dispoziţie ateliere pentru autospeciala de intervenţie cu apă şi spumă, autospeciala de descarcerare, cea pentru scafandri, autoscara şi autospeciala pirotehnică, ultima achiziţie a ISU Neamţ. La autospeciala complexă pentru intervenţie copiii sunt aşteptaţi de către un alpinist şi un pompier care le vor prezenta modul de acţiune.

De asemenea, copiii vor primi şi informaţii preventive despre măsurile care trebuie luate în situaţii de urgenţă precum cutremure, incendii, inundaţii, găsirea de muniţii şi armament, dar şi despre manevrele de resuscitare şi de acordare a primului ajutor în caz de accident. Pe parcursul vizitei copiii vor putea vedea şi chiar proba costumaţia de pompier, vor primi pliante informative şi o bulinuţă inscripţionată cu „Micul pompier”.

Începând cu ora 10.00, în Piatra Neamţ, aşa cum a devenit o tradiţie, lângă Parcul Tineretului, pompierii vor fi prezenţi cu o autospecială pentru stingere pe care copiii o pot vizita, pot face şedinţe foto, dar vor avea parte şi de Traseul aplicativ pentru care ei stau la coadă cu entuziasm pentru a-l parcurge. Bineînţeles că vor primi pelerină şi caschetă de pompier, pe măsura lor, iar la capătul traseului vor putea folosi furtunul cu apă. La final, vor primi diplomă pentru parcurgerea traseului cu numele lor.

„Noi sperăm ca toate aceste activităţi să fie atât distractive, cât şi informative şi, cine ştie, în timp poate unii dintre ei vor deveni colegii noştrii şi vom merge împreună în misiuni. Le urăm anticipat La mulţi ani, să crească mari, sănătoşi şi să se bucure de o copilărie fericită!”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentCod galben de furtuni în Neamț, Suceava și Bacău
Articolul următorSe schimbă modificarea: Adăpostul pentru animale va fi la Dragomireşti!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.