ADRNE logoGhidul solicitantului pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în forma rezultată în urma primei sesiuni de consultare publică, a fost prezentat de către Autoritatea de Management din cadrul MDRAP, informează ADR Nord – Est într-un comunicat de presă. Prima variantă a fost lansată spre consultare pe 5 mai a.c., având un termen de 30 de zile pentru transmiterea comentariilor și sugestiilor din partea Organismelor Intermediare (agențiile pentru dezvoltare – n.r.) și a potențialilor beneficiari din sistemul public și privat.

Forma finală a ghidului va fi stabilită după a doua sesiune de consultare care se încheie pe 27 iulie. Informații suplimentare sunt disponibile pe www.inforegio.ro.

Valoarea bugetului POR 2014 – 2020, reamintește ADR Nord – Est, se ridică la 8,25 miliarde euro, cu 76,8% mai mare față de alocarea totală a programului pentru perioada 2007 – 2013. Pe lângă continuarea tipurilor de investiții din perioada 2007 – 2013, vor fi finanțate măsuri precum: eficientizarea transportului urban (căi de rulare, piste pentru bicicliști, mijloace de transport ecologice), creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, modernizarea creșelor și grădinițelor, ca parte a infrastructurii de educație, regenerarea economică și socială a comunităților defavorizate din mediul urban, construirea și dotarea a 3 spitale regionale (Iași, Craiova și Cluj) , dezvoltarea centrelor de transfer tehnologic, sprijinirea IMM – urilor, precum și extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară, se arată în același comunicat. (V. COSMA)

Articolul precedentCostel Ilie, Mihai Ionescu și Radu Lefter sunt noii vechi antrenori ai FC Ceahlăul
Articolul următorSocola Şipote: Se caută vinovații pentru neregulile descoperite
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.