iasi socolaÎncepând cu 27 iulie, la Gospodăria Anexă a Secției Exterioare Șipote din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola”, se va efectua o expertiză multidisciplinară economică pe activitatea unității pe ultimi 10 ani, au anunțat reprezentanții instituției printr-un comunicat de presă. Verificările vor fi efectuate de o firmă de experți contabili și vizează controlul bilanțului economic al unității, dar și a lucrărilor aferente activității agricole efectuate în cazul celor 200 de hectare din cadrul Gospodăriei Anexă Șipote.

„Controlul se impune pentru a avea o imagine clară a modului în care s-au cheltuit fondurile alocate în ultimii 10 ani la Gospodăria Anexă Șipote. De asemenea vrem să aflăm de ce în ultimii ani nu s-a asigurat hrana pentru bolnavii Institutului de Psihiatrie Socola din producția obținută în Gospodăria Anexă. Expertiza efectuată ne va indica clar starea în care se află ferma agricolă și care sunt motivele pentru care activitatea nu a funcționat eficient. Rezultatul verificărilor ne va ajuta să dispunem și măsurile care se impun pentru a aloca fondurile necesare în vederea obținerii unei producții care să asigure o mare parte din hrana bolnavilor”, a declarat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Gospodăria Anexă Șipote dispune de 200 de hectare de teren din care 30 de hectare de livadă, 30 de hectare de viță-de-vie și 30 de hectare de lucernă. În primăvara acestui an, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a scos la iveală nereguli grave la Secția Exterioară, în ceea ce privește modul în care a fost administrată ferma de animale, dar și terenul terenul de acolo. Se pare că, din cele sesizate de Corpul de Control, prejudiciul ar ajunge la aproximativ un milion de euro. Managerul unității a afirmat, în mai multe rânduri, că dorește să reabiliteze activitatea unității de la Șipote pentru ca hrana necesară bolnavilor să poată fi obținută, în cea mai mare parte, din autogospodărire. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSe naște Ghidul solicitantului pentru Programul Operațional Regional
Articolul următorCrimă abominabilă la Tarcău: femeie ucisă cu tesla
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.