reclama autocenter

Merge o dumă bărboasă cum că domnu` gheneral inșpector de la școale și grădiniți nu doarme nopțile de când s-o pomenit cu niște firfirei, mai vechi, dar melearde bune, meniți a să duce pe ridicatu` unei săli de șport falnică și cu tot ce trebe. De ce nu doarme ghenaralu`, e lucru nu prea cușher! Că moșmanda asta de sală trebuia să fie gata de vreo doi anișori, de acolo trebuiau să iasă cel puțin doi campioni naționali la brâncă, bașca un gard frumos pentru cine trebe (că ăsta sigur o ieșit). Acuma, ce-i în mână nu-i minciună, nu mai contează că sala e doar pe hârtie în mare parte, că ne-am obișnuit, da` cea mai bună socoteală e tot la domnu` gheneral. Ori dă drumu`la ban să se termine sala, ori dă telefon la DNA și să termină totu`. Răspunsul îl știț`: Da, desigur!

O vrabie oacheșă de la cejeu, ne-o trimis o anonimă pă faxu` de servici dacă nu vrem s-o angajăm pe post dă secretară cu juma de normă pă zi întreagă ca la cejeu. Că ea nu mai poate, dar nici alții nu mai poate să lucreze în instituția lui dom` Culiță (să trăiți!), că se poartă dume că unii ar fi legați de scaune, că alții au făcut fixație de famelie pe ele, bașca mai sunt care să simt cu cele trei litere din spate în raza de acoperire a unor șuturi rusești cu tot cu pregătirea pe hârtie. Acuma, fată, noi le-avem pe-a noastre și pă noi abia ne suportăm, da` ca să fie treba prună, zi-le la derectoroii, derectorașii, derectoruții să mai deie cu vorba și pă la junele șăf de la pesedeu că dom` Culiță nu-i acasă și pe deasupra junele de la pesedeu e pă cai mari și mare lucru dacă n-o să deie o dezlegare la pește, ca să face majoritate și între angajații care nu face politică decât prin dos.

De când nea` Gigi (parlez vous francais, să trăiți!) o dat ordin să se deie jos portocaliu după clădiri și sedii, toți pedeleii umblă ca niște organe prin găleată că nu mai are cine să-i pună la loc. O seamă de premăreți dau în cărți să vază dacă mai este partidu` ori nu mai e, dau telefoane, scuipă-n sân, că nu e cușher lucru să conduci fără doctrină, damite fără partid. Că nici el nu o are e altă poveste. Acuma, noi zicem că e clar că pedeleu` are cârma ruptă de șale, problema este cu neicii conselieri, care pierd bunătate de mandate dă partid și or să se duce de râpă consilii locale, majoritățile or să fie unanime și atunci să vezi deranj la aprobat firfirei pentru moșmande. Da` las` că vine nea Gigi și pune ordnung și-o să videți cum toți pedeleii or să aibe bătaie la volan spre dreapta, spre mulțumirea șăfului cel mare de la București. Punem rămășag?

 

Articolul precedent“O şansă pentru tinerii talentaţi”: Tabără de creaţie la Nemţişor
Articolul următorJaful de la Bârgăuani, împiedicat în competenţe