“O şansă pentru tinerii talentaţi”: Tabără de creaţie la Nemţişor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Asociaţia “În Munţii Neamţului”, cu sprijinul Consiliului Judeţean, organizează în perioada 11-20 iulie 2013, la Nemţişor, comuna Vânători-Neamţ, a doua ediţie a tabărei de creaţie “O şansă pentru tinerii talentaţi, fără posibilităţi de afirmare”.

La aceasta vor participa copii defavorizaţi din centrele sociale nemţene care au talent în artele plastice, pictură şi sculptură. Cei 25 de copii provin din centrele sociale “Elena Doamna” şi “Ion Creangă” din Piatra Neamţ, “Ozana” Târgu Neamţ, Centrul Social “Popasul iubirii milostive” din Săvineşti (iniţiat de părintele Petru Munteanu), iar 5 dintre ei fiind chiar din zona Vânători-Neamţ. Copii vor fi îndrumaţi în tainele artelor plastice de maeştri cu vechime în domeniu şi care au răspuns pozitiv iniţiatorilor taberei, pictorul Dumitru Bezem şi sculptorii vânătoreni Vasile Gaman şi Florin Mihai. În perioada taberei, copii vor participa şi la alte activităţi de recreere pentru această perioadă de vară: vor merge la scăldat la Ozana, vor face seri culturale, vor face călătorii pe dealurile din apropiere, vor vizita mănăstirile din zonă. “Ne aflăm la a doua ediţie a acestei tabere de creaţie şi dorim ca ea să aibă succes şi în acest an. Spun acest lucru pentru că cea din prima ediţie a fost un succes recunoscut de toată lumea, atât de către participanţi, cât şi de cei care ne-au sprijinit. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au dat o mână de ajutor pentru a-i face fericiţi pe aceşti copii defavorizaţi de soartă dar talentaţi. În special mulţumim Consiliului Judeţean Neamţ şi Primăriei Vânători-Neamţ. Aş dori să precizez că la iniţiativa noastră se pot alătura pe parcursul desfăşurării ei şi alţi oameni care doresc să aducă un zîmbet pe chipul acestor copii” – a ţinut să precizeze inginerul Neculai Luca (pietrean, dar fiu al comunei Vânători-Neamţ), preşedintele Asociaţiei “În Munţii Neamţului” şi iniţiatorul acestei tabere.

Asociaţia condusă de Neculai Luca mai are şi alte proiecte în devenire, cel mai important din acest an fiind ridicarea unui Monument al Eroilor pe Dealul Neamţişorului, monument închinat celor aproape 14.000 de soldaţi români căzuţi în această zonă, unde era linia frontului, în cel de-al doilea Război Mondial. (N.S.)

“O şansă pentru tinerii talentaţi”: Tabără de creaţie la Nemţişor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentTamaş transferată la HCM Roman
Articolul următorSe mișcă patria? Aiurea …