tribunal neamt 02Inculpaţii din lotul Grinţieş, judecaţi pentru că au tăiat şi au vândut sute de copaci, aşteaptă, astăzi, 29 octombrie, decizia instanţei. Poliţiştii din zonă – doi retraşi din sistem între timp, mai mulţi afacerişti locali, şoferi, angajaţi ai Direcţiei Silvice Neamţ, cu toţii aşteaptă verdictul magistraţilor Tribunalului Neamţ.

Reamintim că anchetatorii au stabilit că oamenii de afaceri, sprijiniţi de pădurari şi poliţişti, au reuşit să taie aproape o mie de arbori din pădurile Grinţieşului, în valoare de peste 360.000 de lei. Reţeaua funcţiona nu doar în sensul anunţării controalelor şi al acoperirii urmelor, ci şi al procurării documentelor de provenienţă şi transport pentru buştenii care luau calea Constanţei.

La un moment dat dosarul s-a disjuns pentru cei care şi-au recunoscut vina şi s-a pronunţat deja o primă sentinţă, iar astăzi a venit rândul celor care au susţinut, constant, că nu au nicio implicare în “grupul infracţional organizat” să afle ce pedepse îi aşteaptă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentFost deputat de Neamţ, propus pentru o înaltă funcţie europeană
Articolul următorJoci pe site-uri de noroc? Unde n-ar trebui să joci ca să n-ai necazuri!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.