Fizioterapeuții calificați din Neamț sunt în plină organizare a alegerilor pentru înființarea structurii teritoriale. Specialiștii din acest domeniu erau, până la apariția legii 229/2016, organizați în diferite asociații profesionale. O dată cu reglementarea profesiei de fizioterapeut, legea a stabilit că acești terapeuți pot avea un colegiu specializat, la fel ca medicii. Colegiul Fizioterapeuților de la Neamț este unul din cele 25 de structuri teritoriale care urmează să apară în toată țara, inclusiv la București.

Comisia Electorală Teritorială Neamț funcționează deja și primește în această perioadă candidaturile pentru constituirea consiliului teritorial, în alegerile de luna viitoare. Procesul este unul important, deoarece în regulamentul de organizare și funcționare a Colegiului Fizioterapeuților se prevede ca numărul minim de votanți să fie de 41, indiferent de numărul candidaților. Altfel, colegiul nu se mai înființează în acel județ, care este „distribuit” județului vecin. La fel stau lucrurile și în cazul când numărul de candidați pentru consiliul teritorial este mai mic decât norma de reprezentare, stabilită la minim 5 membri.

Data până la care sunt deschise listele electorale este 5 noiembrie, iar data alegerilor pentru desemnarea consiliului teritorial este 12 noiembrie. Colegiile teritoriale sunt structurate pe cele 6 regiuni. (C.I.)

Articolul precedentUltimele 3 posturi de medici libere la Spitalul Bicaz
Articolul următorPremii de 64.250 euro la competiţia Let’s Get Green!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.