reclama autocenter

Trei specialități mai sunt neocupate la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bicaz. Unitatea a și anunțat concursul, iar medicii care doresc să profeseze aici își pot depune dosarele până la finele acestei luni. Sunt libere un post de medic primar ORL, unul de specialist chirurgie și unul de specialist obstetrică-ginecologie. Zilele acestea se încheie și concursul pentru postul de fiziokinetoterapeut, pe care au concurat doi specialiști, iar unul a promovat la testul scris și va trece prin proba interviului.

Personalul de specialitate de la Spitalul Bicaz are șanse, la trei ani de la reînființare, să se întregească la începutul anului viitor. În această unitate sanitară ce funcționează cu 60 de paturi sunt acum mai multe structuri: Centrul de Primire a Urgențelor, compartimente cu paturi de medicină internă, cardiologie, neurologie, chirurgie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, neonatologie, distrofici, recuperare medicală, ORL, ATI, recuperare neurologică, un laborator de radiologie și mai multe cabinete în ambulatoriul integrat (interne, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, pediatrie, neurologie, ORL și oftalmologie). Dacă vor fi medici la acest ultim concurs, spitalul poate intra în linie dreaptă la acreditare, inclusiv pe partea de dotări.

„Avem ocupate 9 posturi de medicii rezidenți specialiști care vor veni peste doi ani, iar până atunci asigurăm activitatea prin contracte cu medici pensionari și cu medici veniți de la Iași și Bacău, aceștia din urmă fiind la Urgență. Cu aceste ultime trei posturi scoase la concurs, ne asigurăm schema de personal”, spune dr. Letiția Gabriela Damoc, managerul spitalului.

Unitatea spitalicească asigură servicii medicale de bază în șase specialități, pentru mai bine de 50.000 de nemțeni de pe Valea Muntelui, care au șansa să primească îngrijiri medicale aici, cazurile relativ ușoare, iar cei mai grav sunt direcționați spre Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț. (C.I.)

Articolul precedentCâte femei din Neamț conduc afaceri
Articolul următorSe înființează Colegiul Fizioterapeuților Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.