„Let`s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Kaufland România, organizează prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, intitulată „Let’s Get Green!”. Înscrierea se poate face în perioada 17-29 octombrie AICI.

Competiţia oferă premii atractive. Premiul I este în valoare de 15.000 de euro şi va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate două premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, trei premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și trei mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

„Suntem bucuroși că, după 3 ani în care am implicat în activitățile «Let`s Do It, Danube!» peste 67.000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astăzi un nou pas și extindem proiectul la nivel național. Componenta de educație joacă un rol important în strategia «Let`s Do It, Romania!» și avem încredere că «Let`s Get Green!» va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu”, a declarat Andrei Coșuleanu, project manager.

Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării.

„Educația și protecția mediului sunt direcții cheie pentru Kaufland România, de aceea am decis să susținem acest proiect nou și inovativ. Ne dorim să contribuim real la responsabilizarea copiilor și a părinților privind protecția mediului și să facem ceva concret și cu un efect pozitiv pentru generațiile viitoare”, a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România.

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum:

  • Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;
  • Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;
  • Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);
  • Campanie de colectare selectivă acasă;
  • Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative  etc.

În cele 3 ediții anterioare ale „Let`s Get Green!”, desfășurate în regiunea Dunării, au fost implicați peste 43.200 de elevi în activități de educație ecologică, 7.150 părinți au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17.000 de voluntari au strâns peste 34.500 de deșeuri în mai multe zile de curățenie. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSe înființează Colegiul Fizioterapeuților Neamț
Articolul următorSpitalul Roman și infecțiile nosocomiale: ”În România, nu se diagnostichează și nu se raportează la timp”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.