0:00

Se caută președinți de secții de votare la Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) Neamț recrutează președinți de secții de votare, locțiitori și operatori pe calculator pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Data limită pentru înscrieri este cu 45 de zile înainte de data alegerilor. Trebuie completată o cerere tip, care poate fi descărcată de pe site-ul instituției noastre, iar admiterea în Corpul experților electorali se face pe baza avizului favorabil acordat de AEP pentru cei care au mai participat sau în baza unui examen pentru persoanele care nu au mai făcut parte în trecut. Examenul constă într-un test grilă, cu 15 întrebări, iar persoana va fi declarată admisă dacă va răspunde corect la minim 10 întrebări. Bibliografia se găsește tot pe site”, a declarat Ovidiu Acristinei, de la AEP Neamț.

Cei interesați trebuie să depună, pe lângă cererea tip, și o copie după actul de identitate și după diploma de studii (universitare sau liceale). Prioritate vor avea cei cu studii în domeniul juridic, dar nu este o condiție pentru a fi acceptați.

„Și la aceste alegeri vor fi tot 486 de secții de votare în Neamț. Până acum nu am primit solicitări de suplimentare. Începând cu acest scrutin, în schimb, s-a mărit indemnizația pentru cei care vor fi președinți, locțiitori sau operatori pe calculator. Se acordă 150 lei/zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile, din care se scade impozitul de 16%”, a adăugat Ovidiu Acristinei.

Doritorii se pot înscrie direct la sediul AEP Neamț, din Mall Forum Center (strada Cuiejdi, nr. 1B) sau la Primăria Piatra Neamț, camera 20 – Serviciul Administrație Publică și Juridic. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedent„La mulți ani, de Ziua Educației!”
Articolul următorProtestul judecătorilor se stinge
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.