reclama autocenter

tnl 02.

“Liberalismul, model și atitudine” a fost tema Școlii Politice organizate în perioada 1-2 februarie 2014, la Bicaz, de Tineretul Național Liberal Piatra Neamț. La această primă ediţie a şcolii politice au fost prezenți 70 de participanţi, membri ai TNL Piatra Neamț, ai Clubului Elevilor Liberali Piatra Neamți şi ai Organizației de Tineret  Bicaz.

Seminarul a început cu un scurt istoric al PNL, unde s-a discutat despre valori și principii liberale, despre contribuția liberalilor la modernizarea României și despre necesitatea ca valorile trecutului să se regăsească și în societatea modernă. Tinerii au dezbătut și pe marginea altor teme, de la rolul și implicarea lor în politică până la chestiuni de ordin etic sau cele care privesc solidaritatea și munca într-o echipă politică.

Evenimentele organizate de Clubului Elevilor Liberali (C.E.L.) Piatra Neamț au reprezentat un alt punct de plecare al discuțiilor derulate la Școala Politică de la Bicaz, unde Paula Geangalău, coordonatorul CEL Piatra Neamț, a prezentat o analiză a anului 2013 și propuneri pentru 2014. În centrul atenției s-au aflat și pregătirile campaniei electorale pentru alegerile Europarlamentare din mai 2014, iar tinerii liberali care au participat  în acțiunile electorale anterioare și – au prezentat experiențele personale.

Trainerul tinerilor liberali a fost Andreea Iliesii, președintele TNL Neamț, iar în organizarea evenimentului s-au implicat Adrian Ciobanu, vicepreședinte PNL Neamț, Marius Nechita, consilier local PNL Dumbrava Roșie, și Paula Geangalău, coordonatorul C.E.L. Piatra Neamț.

Școala Politică cu tema “Liberalismul, model și atitudine” a fost sprijinită de senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele PNL Piatra Neamț, care a concluzionat că: “Niciun alt partid nu are în spate atâta istorie ca Partidul Național Liberal, iar numărul mare de tineri care aleg să se alăture echipei liberale îmi dă convingerea că viitorul nostru ca partid, ca ideologie, dar și ca nație poartă speranța unei generații bine pregătite, cu valori și idealuri moderne, o generație de tineri implicați în a aduce un plus de valoare comunității în care traiesc. Doar cu această atitudine putem schimba ceva”.

Articolul precedentLa Muzeul de etnografie Piatra Neamţ – îndeletniciri pentru anotimpurile satului
Articolul următorRomânii din Elveția, „acoperiți” de CAS