Pasiune, voinţă, determinare, mişcări sincronizate, ore de muncă, graţie şi lacrimi de bucurie. Toate aceste ingrediente s-au putut vedea miercuri 20 aprilie, în sala mică de lângă Polivalenta pietreană, în săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Sub auspiciile Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Neamţ, Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi” şi Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” Piatra Neamţ, s-a desfăşurat concursul interjudeţean de majorete dotat cu trofeul Cupa Centrului Şcolar „Alexandru Roşca”, concurs aflat la prima ediţie. Nu a fost o competiţie obişnuită, ci una deosebită, cu atât mai mult cu cât participanţii au fost elevi cu dizabilităţi, care învaţă în centre şcolare pentru educaţie incluzivă.

„Vedeţi o acţiune deosebită, chiar lacrimogenă, realizată de elevii cu dizabilităţi, ca o avanpremieră la Concursul Naţional de Majorete pe care îl vom organiza tot aici, la Piatra Neamţ, în Sala Polivalentă, pe 28 mai. Sper că această competiţie va avea răsunet şi în celelalte judeţe, pentru că este o manifestare deosebită, realizată cu oameni deosebiţi. Vreau să muţumesc Centrului Alexandru Roşca, Inspectoratului Şcolar şi Consiliului Judeţean, care au sprijinit această manifestare”, a declarat Gheorghe Paisa, şeful Direcţiei pentru Tineret şi Sport Neamţ.

„Ne-am dorit o competiţie altfel, prima ediţie pentru elevii din învăţământul special. Ne pare rău că nu au putut veni mai multe echipe, cu toate că, iniţial, confirmaseră că vor veni, dar ne bucurăm de prezenţa colegilor noştri din judeţ, de la Centrele şcolare din Târgu Neamţ, de la Centrele şcolare pentru educaţie incluzivă de la Suceava şi Gura Humorului şi, nu în ultimul rând, de la Centrul Şcolar pentru educaţie incluzivă Alexandru Roşca. E o sărbătoare pentru copii! Ne-am dorit şi altceva în această săptămână de şcoală, să-i spunem altfel, în care am dorit să demonstrăm că aceşti copii nu sunt altfel decât ceilalţi copii. Sunt la fel de minunaţi ca şi ceilalţi de vârsta lor. Vreau să-i mulţumesc inimoasei mele colege, profesoara Georgeta Tănase, pentru iniţiativă, să mulţumesc Inspectoratului Şcolar Neamţ, Consiliului Judeţean Neamţ pentru susţinere, Direcţiei pentru Tineret şi Sport Neamţ, doamnei Lenuţa Dabija, care este preşedintele Asociaţiei Sportul pentru Toţi, doamnelor arbitre internaţionale Georgeta Donici şi Ileana Radu, precum şi presei, care ne-a fost aproape”, a spus, emoţionată, Irina Bălţătescu, directorul Centrului pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca” Piatra Neamţ.

Oaspeţii manifestării au declarat că acţiunea a fost una reuşită, iar copiii s-au simţit minunat, mai ales că au avut parte de susţinere din tribune. Alături de părinţi, de colegi şi de rude, o clasă de gimnaziu a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” a asigurat galeria tinerilor participanţi la manifestare. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentACTUALIZARE Copiii au fost găsiţi! Băieţelul era decedat!
Articolul următorCum poţi rămâne fără permis, dacă opreşti lângă o maşină de poliţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.