0:00

Scandal : Șeful de la Ordine Publică din Piatra Neamț cercetat penal pentru fapte comise în timpul serviciului., ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComisarul șef de poliție Dragoș Aolăriței, șeful Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Piatra Neamț, este cercetat penal pentru acuze de distrugere și abuz în serviciu. Polițistul a ajuns în atenția procurorilor pentru fapte ce ar fi avut loc la începutul acestui an, în luna ianuarie.

Elemente agravante sunt mai multe. În primul rând, el a comis faptele în timpul serviciului, în două nopți când  comisarul, care ar fi trebuit să gestioneze și să asigure ordinea publică în Piatra Neamț,  ar fi spart cauciucurile de la două mașini, aparținând unor persoane diferite. Pentru asta , potrivit acuzațiilor, s-a folosit de mașina de serviciu și cu autospeciala de poliție, inscripționată, a urmărit prin oraș o persoană.

În al doilea rând, el ar fi atras în acțiunile sale alți trei colegi, agenți de poliție, care sunt cercetați penal pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Pentru dovedirea activității infracționale, locuința polițistului a fost percheziționată, fiind ridicate mai multe mijloace de probă.

Anchetatorii nu dau detalii despre motivele care l-au făcut pe comisar să treacă de cealaltă parte a legii, însă se pare că la mijloc ar fi un scandal bazat pe sentimente profunde, aparent parțial neîmpătășite.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale impotriva inculpatului AD. cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea unei infracțiuni de distrugere, în formă continuată (2 acte materiale), faptă prev. șped. de art. 253 alin. (1) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen., constând în aceea că, în două nopți diferite din cursul lunii ianuarie 2022, fiind în timpul serviciului, a distrus, prin înțepare, cauciucuri de la două autoturisme aparținând unor persoane vătămate diferite, producând un prejudiciu estimat la suma de 1050 lei, respectiv un prejudiciu estimat la suma de 650,56 lei.

Totodată, ofițerul este cercetat șîn calitate de suspect, pentru săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, constând în aceea câ, într-una din nopți a utilizat necorespunzător resurse materiale șumane ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmărind prin mun. Piatra Neamț, jud. Neamț, cu o autospecialț de poliție inscripționată, autoturismul unei persoane vătămate, fără un drept legitim, producând o vătămare a intereselor legale ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, instituție în care susnumitul activa la data faptei șo pagubă ce va fi estimată ulterior (prin folosirea necorespunzatoare a resurselor materiale șumane ale respectivei instituții).

La locuinta efectivă a inculpatului a fost efectuată o percheziție domiciliară, la data de 14.12.2022, fiind ridicate mai multe bunuri ce pot conduce la descoperirea șstrângerea de probe cu privire la infracțiunile cercetate, autori șparticipanți șla conservarea urmelor săvârșirii infracțiunilor.

În cauză mai sunt cercetați, în stare de libertate, 3 suspecți având calitatea de agenți de poliție din cadrul Poliției mun. Piatra Neamț- B.O.P., pentru infracțiuni de acces ilegal la un sistem informatic, prev. șped. de art. 360 alin. (1), (2), (3) C.pen.

Nu au fost luate măsuri preventive în cauză.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementata de Codul de procedură penală, ce nu poate înfrange principiul prezumției de nevinovăție“,anunță  Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Inspectoratul de Poliție Județeană Neamț a comunicat laconic:

În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Piatra Neamț, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală. Totodată, persoana în cauză nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Biroului de Ordine Publică, fiindu-i stabilite atribuții în cadrul altei structuri“, a comunicat Poliția Neamț.

Potrivit unor surse din poliție, pe perioada cercetărilor, comisarul poate fi găsit la Biroul Siguranță Școlară. Aici, activitatea sa de la Ordine Publică, sigur că va putea fi valorificată din punct de vedere educațional.

Dragoș Aolăriței a ajuns la șefia Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Piatra Neamț în martie 2016, după ce a promovat concursul pentru această funcție.

(G. S.)

 

Articolul precedentTrei posturi pentru servicii sociale acordate vârstnicilor de două biserici
Articolul următorPietrean în stare gravă, după un accident casnic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.