0:00

Trei posturi pentru servicii sociale acordate vârstnicilor de două biserici, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Foto: Facebook Centrul Samariteanul Milostiv

Dacă până acum, judeţul Neamţ a aprobat 19 posturi neclericale pentru diferite parohii, marea lor majoritate fiind destinate serviciilor prestate direct bisericilor (clopotari, dascăli, omul de la lumânări etc), de această dată două parohii cer finanţare pentru oameni care se vor ocupa de vârstnici.

Mai exact, Parohia „Sfinţii Voievoiezi” Săvineşti a cerut suportarea de la bugetul judeţean a două posturi, unul de director şi un altul de asistent social pentru Centrul de zi pentru persoane vârstnice „Samariteanul milostiv” din localitate. Trebuie menţionat că toate cheltuielile de funcţionare ale centrului sunt suportate de biserică, iar acesta funcţionează acum cu doar doi angajaţi şi şapte voluntari. Deci, se poate şi aşa acolo unde există bunăvoinţă şi implicare!

Un al treilea post neclerical, de îngrijitor, a fost solicitat de Parohia „Sfântul Nicolae” din satul Săcăluşeşti, comuna Agapia, parohie care are 180 de familii de creştini, în marea lor majoritate persoane vârstnice.

Trei posturi pentru servicii sociale acordate vârstnicilor de două biserici, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În judeţul Neamţ, pe lângă cele 19 posturi finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Neamţ, mai există 765 de posturi pentru personal neclerical finanţate de la bugetul de stat, la cererea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, potrivit Referatului de aprobare.

Hotărârea prin care judeţul va suporta 1.854 de lei, lunar, pentru fiecare dintre cei trei, a fost adoptată cu unanimitate de voturi în şedinţa de astăzi, 21 decembrie.

Angela Croitoru

Articolul precedentSexagenar judecat pentru tentativă de omor
Articolul următorScandal : Șeful de la Ordine Publică din Piatra Neamț cercetat penal pentru fapte comise în timpul serviciului.
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.