pediatrie neamt

* o doctoriţă acuză că ar fi fost pălmuită şi înjurată de rudele unui copil
* “Ne simțim umiliți, este o bătaie de joc” – dr. Suzana Constantinescu
* „Anul acesta, cred că este primul caz în care un medic este agresat” – dr. Ioan Lazăr
* neclarităţi referitoare la plângere: şefa Pediatriei afirmă că a fost depusă, poliţia zice că nu

Medicii din Spitalul Județean Neamț se tem pentru viețile lor, după ce la secția Pediatrie, dr. Elena Silvia Asandei acuză că a fost pălmuită și înjurată de rudele unui copil. Șefa secției, dr. Suzana Constantinescu a precizat că astfel de evenimente nu sunt izolate și că, în ultima perioadă, prin situații asemănătoare au trecut și dr. Vlad Chirteș și Elena Schmidt. „Nu este prima oară când se întâmplă astfel de evenimente. Suntem amenințați, au fost situații și când am fost loviți, scuipați și înjurați. Există anumiți pacienți care înțeleg doar că au drepturi, fără să asculte și ceea ce le recomandă medicii. Ne simțim umiliți, este o bătaie de joc, iar, din păcate, astfel de episoade se repetă”, a spus dr. Constantinescu.

Potrivit acesteia, copilul a ajuns la Pediatrie și a fost consultat de dr. Asandei, apoi a fost dus la secția ORL unde a fost văzut și acolo de un alt medic. După ce s-a stabilit diagnosticul, copilul a primit tratament cu precizarea că nu reprezintă un caz de internare. Aici, se pare că bunica și mama copilului au simțit că decizia medicilor nu este cea mai potrivită și au încercat să-și facă „dreptate” cu palme și înjurături. Ciudată pare și atitudinea rudelor copilului, care, potrivit medicului Suzana Constantinescu, după incident, în ziua următoare (miercuri, 15 octombrie), s-au întors cu cel mic, nu pentru a-și cere scuze, așa cum era de așteptat, ci pentru un alt consult. Medicii de la Pediatrie au spus că nu pot sta cu mâna în sân, deoarece o astfel de situația poate duce la ceva mult mai grav.

„Dacă aceste persoane au avut curajul, ca după scena făcută cu o zi înainte, să se întoarcă și să se comporte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, înseamnă că ne putem aștepta la orice. Nu este normal. Mai ales în gărzi când se întâmplă să fie două femei și un paznic sau doi. Cred că suntem expuși prea mult, iar acest lucru nu poate decât să sporească justificat teama în rândul medicilor. Dna. dr. Asandei a depus plângere la Poliție, pentru ca astfel de atitudini să fie descurajate. Nu e normal să forțezi un medic să ia o decizie nepotrivită. Cum nu e normal nici ca părinții să nu țină cont de sfatul medicilor atunci când copiii trebuie internați. Mai urmează ca mâine, poimâine să ne trezim amenințați cu cuțitul la gât că nu facem ce ne spun pacienții”, a adăugat dr. Constantinescu.

Managerul spitalului, dr. Ioan Lazăr spune că va pune camere de supraveghere în locurile pe unde au acces pacienții, astfel ca aceștia să fie identificați în cazul comiterii unor agresiuni. Cu toate acestea, camerele de supraveghere nu par să țină de cald medicilor care se întâlnesc frecvent cu pacienți puși pe scandal. Spre exemplu, cei mai expuși medici dintr-un spital sunt cei care lucrează la Urgențe. Despre aceștia, managerul spitalului s-a rezumat doar la a spune că s-au obișnuit cu astfel de scene și că, cel puțin anul acesta, nici unul dintre ei nu a făcut vreo reclamație la Poliție.

„Anul acesta, cred că este primul caz în care un medic este agresat. Este un lucru regretabil. Cred că este primul caz din anul acesta când un medic de la noi a fost agresat. La UPU se întâmplă frecvent altercații cu diferite persoane reclcitrante, dar până acum personalul de acolo nu a făcut plângere la Poliție”, a spus dr. Lazăr.

Ceea ce dă peste cap toată scena acestui neșteptat incident o reprezintă lipsa unei plângeri. Potrivit putătorului de cuvânt al IPJ Neamț, subinspector Elena Bulgărea, doctorița a refuzat să depună o plângere.

„La ora 18.30 a fost trimis un echipaj de poliție la locul solicitării. A fost identificată persoana care a solicitat intervenția polițiștilor. Nu au fost găsiți cei reclamați. Doctorița a fost întrebată dacă dorește să facă o plângere pentru începerea cercetărilor, dar a refuzat”, a spus Elena Bulgărea.

Marian TEODOROF

Articolul precedentUn ghinion de 750 milioane de euro
Articolul următorCriminal în serie – 10 ani de închisoare

2 COMENTARII

  1. Acesti mirlani descreerati vor sti sa pretuiasca medicii cind acestia vor pleca toti din spitalele de stat in strainatate sau in privat.
    Un neam de ordinari. Asta este civilizatia in Romania secolului 21.
    Rusine!

  2. Veniti dragi colegi sa lucrati in Franta (sau Germania, Belgia, Danemarca etc). Scapati de umilinte, injuraturi, salarii mizere, apartinatori recalcitranti (majoritatea dintr-o anumita etnie). Sa-si trateze singuri rudele daca nu stiu sa ne aprecieze. Nu degeaba mii de medici au parasit tara. Si exodul continua!

Comments are closed.