0:00

Scandal la Cetatea înainte de meciul cu Petrotub, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* romaşcanii s-au impus cu 4-1

Șase dintre elevii lui Ovidiu Marc și Doru Botez au făcut scandal în noaptea dinaintea meciului de campionat cu Petrotub care a avut loc vineri, 29 noiembrie: Hărăguță, Chirilă, Pavel, Tudose, Gorea și Ungureanu sunt anchetați de Emil Creangă, managerul agreat de primarul Harpa. Nici unul dintre cei 6 n-a jucat contra Petrotubului, în ultima etapă din acest an, Cetatea prezentându-se la Roznov cu un lot restrâns, în care s-a numărat și Bobric, chemat de acasă, deși era accidentat. În privința jucătorilor Pavel și Gorea urmează să se pronunțe cu sancțiuni și conducerea FC Ceahlăului, pentru că jucătorii erau împrumutați la Cetatea. Înaintea jocului cu Petrotub, Cetatea era deja sub suspendarea dictată de FRF, pentru incidente provocate la meciul cu Bucovina Pojorâta și avea terenul suspendat. Scorul final al partidei de la Roznov a fost 4-1 pentru romașcani, iar acest insucces a „coborât“ formația târgnemțeană pe locul 6 în clasament.

Emil Creangă conduce ancheta

Managerul Emil Creangă conduce ancheta, dar nu poate lua măsuri de unul singur. „Vom discuta în cadrul unei ședinte a Consiliului Director al Cetatea ce sancțiuni vor primi fiecare în parte. Ei riscă suspendări de doi ani, fiecare, conform regulamentului. A fost afectată imaginea clubului Cetatea și așa ceva nu va rămâne nesancționat. Nu ne putem compromite, indiferent despre cine este vorba. Vom analiza atât referatul antrenorului Ovidiu Marc, cât și declarațiile jucătorilor, care au recunoscut greșeala. E păcat, însă, că unii n-au auzit de zicala «Să nu muști mâna care te hrănește»“, a declarat Emil Creangă. El a ținut să mai precizeze că incidentul de joia trecută a fost auzit în lumea fotbalului și că astfel unele cluburi de Liga a II-a și Liga I și-au retras interesul pentru unii dintre jucătorii amintiți mai sus. „Sigur trei dintre ei și-au tăiat craca de sub picioare. Erau în vizorul unor formatii ca Ceahlăul, FC Botoșani, CSMS Iași și SC Bacău, dar acum… “, a mai spus Creangă. De fapt, ce nu vrea să confirme, dar nici să infirme, Emil Creangă este faptul că el intenționează să se folosească de acest prilej pentru a-l instala antrenor principal pe profesorul Ioan Mingiuc, originar din Târgu Neamț.

Romașcanii sunt primii în ”Clasamentul adevărului”

În plină formă, dovedită prin joc şi prin rezultate în etapele a 14-a şi a 15-a, Petrotub avea tot dreptul să se gândească la o altă victorie, previzibilă, în meciul programat cu Aerostar Bacău. Campionatul s-a întrerupt, însă, până în primăvară. La egalitate de puncte cu prima clasată, FCM Dorohoi, dar şi cu alte două echipe, Petrotub este, de fapt, pe locul I, într-un clasament al adevărului bazat pe rezultatele înregistrate între primele 6 clasate, cele care vor ajunge în faza play-off a campionatului, cea în care se va decide promovarea în liga secundă. Reamintim că în faza play-off a fiecăreia dintre cele 6 serii se vor califica echipele din jumătatea superioară a clasamentelor, punctajul luat în considerare la startul acestei faze finale, fiind doar cel înregistrat în partidele jucate între ele în tur și retur. “Ne pare rău că s-a încheiat acum. Am fost anunţaţi, joia trecută, de la Federaţie, că nu se va mai juca niciun meci în acest an. Regretăm. Eram nerăbdători să mai jucăm un meci. Pe de altă parte, dacă s-ar fi terminat campionatul acum, am fi fost promovaţi. Mai avem de treabă, mult, în retur. Am încheiat anul bine. Se putea şi mai bine. Am pierdut puncte, cu echipele din partea de jos a clasamentului. Am fi fost pe primul loc, detaşat. Sper ca în retur să avem, cel puţin, acelaşi ritm ca acela din finalul anului. Să ne gândim la promovare”, a declarat Iosif Susanu, antrenor secund la SCM Petrotub Roman.

Cristi SOROCEANU

Foto : Gelu CRĂCANĂ

1 FCM Dorohoi 14 7 4 3 28-16 25
2 Petrotub Roman 13 7 4 2 20-10 25
3 Știinţa Miroslava 14 8 1 5 22-13 25
4 CSM Moineşti 14 8 1 5 28-21 25
5 Kosarom Paşcani 13 7 3 3 26-12 24
6 Cetatea Tg. Neamţ 14 7 3 4 21-16 24
7 Bucovina Pojorâta 14 5 4 5 15-23 19
8 Ceahlăul II P. Neamţ 14 3 3 8 15-26 12
9 Sporting Suceava 13 3 3 7 17-29 12
10 Aerostar Bacău 14 3 1 10 9-19 10
11 Bucovina Rădăuţi 13 1 5 7 10-26 8

 

Articolul precedentNoul şef al CAS Neamţ propune „o comunicare mai activă”
Articolul următorEXCLUSIVITATE! Ministrul Teodorovici – încrezător şi detaşat de preţul pe prostie

1 COMENTARIU

  1. Un penal o sa judece niste tineri pentruca acestia au indraznit sa isi ceara banii pentru munca lor. De cand se pricepe Emil Creanga la fotbal? Sau daca sunt niste bani la mijloc si trebuiesc manariti,el este omul cel mai indicat.

Comentariile sunt închise.