umf iasi 01Ambasadorul României la Rabat (Maroc) a avut, luni, 19 octombrie, o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe și al Cooperării din Maroc pe tema situației studenților marocani excluși de pe lista candidaților admiși la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, relatează Agerpres. Potrivit unor precizări ale Ministerului Afacerilor Externe, studenții fuseseră admiși cu suportarea personală a cheltuielilor de studii.

“Urmare a elementelor semnalate de Ambasada României la Rabat, dar și de Ambasada Regatului Maroc la București, MAE a întreprins demersuri pe lângă Ministerul Educației și Cercetării Științifice și pe lângă Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa Iași, răspunsul acestora fiind comunicat părții marocane. MAE precizează că are cazul în atenție, dar nu are competențe de soluționare, demersurile fiind coordonate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice”, se arată în comunicatul MAE.

UMF Iași a anunțat, marți, 20 octombrie, că procesul de înmatriculare a studenților străini care își plătesc școlarizarea a fost întrerupt “după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților”, iar Senatul Universității a decis, în ședința din 19 octombrie, reevaluarea tuturor dosarelor “urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși”.

“Urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la solicitările de clarificări formulate de Ministerul de Externe din Maroc, cu privire la situația a 45 de candidați cetățeni marocani la admiterea la Facultatea de Medicină, în sesiunea de admitere septembrie 2015, pentru liniile de predare în limbile străine și limba română pe cont propriu valutar, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași face următoarele precizări: (…) Procesul de înmatriculare a studenților la programele de studiu în limbile engleză, franceză și română pe cont propriu valutar a fost întrerupt după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților. Senatul Universității a decis în ședința de ieri, 19 octombrie 2015, reevaluarea tuturor dosarelor urmând ca în maxim o săptămână să fie publicată lista finală a candidaților admiși”, se arată într-un comunicat al UMF Iași, postat marți pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, conducerea Universității “a semnalat imediat aceste erori” Ministerului Educației și Cercetării Științifice, care a trimis o comisie pentru a investiga problemele semnalate. Totodată, în paralel, conducerea UMF Iași a demarat propria anchetă internă, iar instituția precizează că va face “publice rezultatele celor două anchete imediat ce ele vor fi finalizate”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPietreanul Octav Chelaru, premiu la Festivalul Internațional de Film Timishort
Articolul următorPoliţiştii în „activitate preventivă” la Primăria Girov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.