octav chelaruPietreanul Octav Chelaru, adoptat şi de ieşeni, a primit premiul pentru cel mai bun film românesc, în cadrul celei de a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Timishort, desfășurată la Timișoara în perioada 15-18 octombrie 2015, se precizează într-un comunicat de presă al Casei de producţie Doi30.

“Scurtmetrajul «Ocupat », scris și regizat de Octav Chelaru, dezvoltă, timp de 20 de minute, povestea emoționantă a unei tinere în timpul unei înmormântări, conturând probleme existențiale profunde. Scurtmetrajul este filmat dintr-un singur cadru secvență, în întregime în baie”, se menţionează în comunicat.

„Am făcut acest film ca un exercițiu asupra unei teme veșnic prăfuite și, în același timp, mereu atrăgătoare: relația cu moartea. Cu ajutorul unei echipe care a fost alături de mine trup și suflet și al unor actori remarcabili, care în foarte puțină vreme vor concura cu establishment-ul din București, am încercat să găsim mijloace de expresie simple și oneste, în primul rând ca să ne putem încadra în singura zi de filmare alocată, și, în al doilea rând, ca să spunem povestea frust și direct. Restul a fost doar șansă”, a declarat Octav Chelaru.

Filmul îi are în distribuție pe actorii ieșeni Delu Lucaci, Alex Iurașcu, Anne-Marie Chertic și Ionuț Cornilă, iar co-producător este Lucian Dan Teodorovici, cunoscut regizor și scenarist. Din echipă au mai făcut parte și directorul de imagine Tudor Platon, sunetistul și monteurul Ștefan Azaharioaiei, alături de scenografa MihaelaPopescu.

Trailer-ul filmului, precum și echipa completă, se regăsesc AICI.

Octav Chelaru (n. 1991, Piatra-Neamț) este regizor și scenarist. Începând cu 2009, a lucrat la diferite clipuri muzicale, spoturi și filme experimentale. A debutat în 2014 cu scurtmetrajul „Fals pozitiv”, bazat pe o experiență personală legată de un test de sarcină, film cu care a participat la câteva festivaluri și programe naționale (TIFF 2014 – Transilvania Talent Lab, Timishort 2014 – Competiția națională, Filmul de Piatra – Selecția oficială) și a fost inclus într-un grup de scurtmetraje românești care au fost proiectate în Germania (evenimentul s-a numit „Lunga Noapte a Filmelor Scurte” și a avut premiera pe data de 30 ianuarie 2015, la FSK Berlin). În prezent, Octav Chelaru locuiește în Iași și colaborează cu Lucian Dan Teorodovici la management-ul casei de producție Doi30. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook Octav Chelaru)

Articolul precedentNemţeni răniţi în accident rutier în Bacău
Articolul următorScandal cu marocani la UMF Iaşi! Ministerul Educaţiei a declanşat o anchetă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.