girov primaria decembrie 2014_resizeAflată în faţa perspectivei de a fi schimbat, din nou, primarul, Primăria Girov stă pe un butoi cu pulbere. Instituţia care poate limpezi apele, cel puţin din punctul de vedere al legalităţii unei hotărâri de consiliu local prin care echipa Florinel Sarion – Iulian Năfăreanu a fost înlocuită cu Vasile Guriuc (pe post de primar) şi Ciprian Avasiloaie (viceprimar), este Prefectura Neamţ. Probabil că în cursul zilei de mâine, 21 octombrie, Prefectura va avea un punct oficial de vedere şi va da „verdictul”. Deocamdată – spune primarul Sarion – echipa adversă vrea să-l preseze să predea biroul, iar poliţiştii din comună fac „activitate preventivă” ca să nu dea în clocot orgoliile locale şi să se lase cu traumatisme.

Florinel SARION
Florinel SARION

Astăzi după-amiază, Florinel Sarion susţine că a fost aşteptat de nişte consilieri care voiau să-l forţeze să „predea primăria”: „Eu voiam să încui să plec, iar Avasiloaiei, Lungu şi Andrieş au venit să intre în primărie şi să ia ei în primire. Am chemat poliţia, dar m-au împins de faţă cu poliţiştii, că ei n-au nicio treabă. Să predau şi pe urmă o să vedem dacă e legală hotărârea de consiliu, aşa vor ei. Eu aştept să se pronunţe Prefectura, pentru că la acea şedinţă în care s-a hotărât înlocuirea mea n-au fost decât 6 consilieri, nici măcar n-a fost cvorum, pentru că noi 8 am plecat din sală. Atunci au adus ei doi oameni din sat şi i-au validat pe loc, ca să poată vota. Astăzi, ei au trimis la Prefectură documentele lor, noi pe ale noastre şi aşteptăm rezultatul”.

Din punctul de vedere al şefului Poliţiei Neamţ, la Girov, astăzi nu s-a întâmplat nimic care să aducă atingere siguranţei cetăţeanului. Indiferent cum se numeşte cetăţeanul. Mâine, după ce se va pronunţa Prefectura, om mai vedea…

„Poliţiştii s-au dus la Primăria Girov în activitate preventivă”, a declarat comisarul şef Paul Tablan. „Nu a fost niciun conflict şi nicio încăierare, dar prezenţa poliţiştilor a fost necesară tocmai ca să nu degenereze situaţia încordată”.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentScandal cu marocani la UMF Iaşi! Ministerul Educaţiei a declanşat o anchetă!
Articolul următorACTUALIZARE Judecătorul Anton acuzat că a promis intervenţii la Vlad Filat!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.