Dan ANTONACTUALIZARE 2: Judecătorul Dan Anton va fi audiat de procurorii anticorupție la București, magistratul fiind scos din Curtea de Apel Iași și transportat cu o dubă, miercuri (21 octombrie) după-amiaza, la sediul central al DNA, relatează Agerpres. Magistratul vizat de perchezițiile efectuate miercuri de DNA la Iași şi Suceava ar fi promis că intervine la fostul premier moldovean Vlad Filat pentru oameni de afaceri, cerând în schimb bani și angajarea unei persoane apropiate într-o instituție din Republica Moldova, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Dan Anton și concubina sa, Marina Moglan, care are dublă cetățenie, română și moldovenească, ar fi avut în anul 2014 primele discuții cu doi oameni de afaceri italieni stabiliți la Botoșani, care doreau facilitarea derulării de activități financiar-bancare pe piața din Republica Moldova. Discuțiile ar fi continuat până în august 2015, când unul dintre afaceriști i-ar fi promis magistratului o sumă importantă de bani și un post de director de bancă la Chișinău pentru concubina lui.

Conform surselor judiciare, oferta a fost acceptată de Dan Anton, care s-a angajat că va interveni atât pe lângă fostul premier Filat, la momentul respectiv deputat în Parlamentul Republicii Moldova, precum și pe lângă membri ai Guvernului de la Chișinău.

Dan Anton mai este suspectat, conform acelorași surse, că ar fi promis să intervină pe lângă doi colegi de-ai săi, judecători la Curtea de Apel Iași, pentru obținerea unei soluții favorabile într-un dosar penal în care un suspect cu dublă cetățenie, română și moldovenească, fusese condamnat de instanța de fond într-un dosar de contrabandă cu țigări. (ZCH NEWS; FOTO: Ziarul de Iaşi)

Curtea de Apel Iaşi

ACTUALIZARE 1: În Suceava, percheziţiile au vizat sediile unor firme aparţinând fostului senator PD de Suceava Teodor Haucă. De asemenea, a fost percheziţionat şi domiciliul din Rădăuţi al fostului senator.

Contactat telefonic de Obiectiv de Suceava, fostul senator a confirmat că au fost efectuate aceste pecheziţii la firmele sale şi la domiciliu, scopul acestora fiind, conform declaraţiilor sale, unele afaceri pe care le are în Republica Moldova. Fostul senator sucevean a declarat că se află la casa sa din Rădăuţi, nefiind pus sub vreo interdicţie. El a mai declarat că a procurorii i-au arătat o listă cu persoane, Haucă confirmând faptul că îl cunoaşte pe judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi.

De la un bloc din apropierea casei judecătorului Dan Anton a fost ridicată o femeie de origine basarabeană. Surse juridice neoficiale au precizat pentru Ziarul de Iaşi că ancheta derulată de DNA ar avea legătură cu fostul premier moldovean Vlad Filat. Judecătorul Dan Anton a fost escortat de jandarmi la sediul Curţii de Apel Iaşi, acolo unde vor fi efectuate percheziţii. (ZCH NEWS)

perchezitii 01ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni contra libertății persoanei, comise în perioada 2014-2015, se precizează într-un comunicat de presă al DNA.

“În cursul zilei de 21 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 10 locații situate în județele Iași și Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, conform comunicatului citat.

Potrivit unor surse juridice, ancheta l-ar viza pe judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, o procuroare, o avocată şi mai mulţi oameni de afaceri, conform stiripesurse.ro. Judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, a mai fost audiat la DIICOT Iaşi, în luna iunie a acestui an, fiind suspectat că ar fi primit promisiunea sumei de 200.000 de lei pentru a admite o contestaţie în anulare. Alături de acesta au mai fost audiaţi mai mulţi avocaţi, între care şi decanul Baroului, Marius Striblea, în calitate de martori. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPoliţiştii în „activitate preventivă” la Primăria Girov
Articolul următorMilitarii pietreni, misiune pe Vârful Toaca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.