papagalii fara bilet

Nu știm cum, dar ieri am ajuns să vedem una din cele mai interesante pazii care se pune în spatele cuiva care vorghește la tribună. Abrașii foncționari de  la prifectură l-o plantat pe dom prifect la o tribună să cinstească ziua oastei și eroii, iar în spatele tribunii ditai țintirimul, că dacă te uitai la dom prifect cum vorghește, jurai că ține vreun prohod ori jălește un dispărut recent. Acuma, ce-i drept piarul (adică PR) nu e la îndemâna oricui și ne gândim că o seamă de inși ar trebui școliți ori sfătuiți să mai pună mâna pe câte o carte să mai cetească una alta din domeniu. Cumătru zice că se oferă să facă un workshop din picioare să-i treacă strada pe cei ce se ocupează de imaginea instituției lui dom` prifect.

E o vorbă care zice că o seamă când nu au ce face se scarpină sau fac biluțe. Așa și pe la noi se plimbă o seamă de prezidențiabili PDL care dau cu competențele de podele că ei face și drege, bașca că ei este alternativa. Și mai și fac sondajuri de opinie pe eșantioane reprezentative la nivel de sală de cinema ca să vază dacă au priză la electoratul pedelist. Nu vă ascundem că recent domnu` Predoiu are șanse să iasă președintele sălii de la Central, doamna Crețu pe doi, deci prim ministru, iar domnu` Falcă pe trei, deci o rămâne cumătru în continuare. Acuma trecem peste exercițiul electoral și luarea de puls de-o manieră ambuscată, dar oamenii ăștia uită din ce partid vin și mai ales n-au învățat nimic de la alegerile precedente unde o luat o unanimitate în ceafă, de nu s-o văzut. Dar, cu riscul de a ne repeta, la tăți ni-i greu!

După bulucul de scandaluri de la noi din județ, o seamă de procorori de la deneau și-o programat vacănțile prin părțile astea, că și așa au de lucru în partea asta și de ce să facă un drum în plus? Mai mult, aici se găsesc de toate, și pensionuri, și locante, și bomboane cu fustă bașca că se pot plimba pe drumuri făcute o dată și plătite de două ori. Acuma, noi ne gândim că cei ce o mai fost s-o simțit tare bine și pesemne și-o îndemnat colegii să-și ia ordine de servici la Neamț, că doar nu muncesc zi lumină și mai rămâne loc și de o măslină la umbră, ori un șpriț dă vin la două litre, că-s și ei oameni de-ai noștri. Cumătru zice că dacă se mișcă cu talent, nu mare lucru să facă și planu` la rețineri, că unde te întorci dai de belele cât soba.

Articolul precedentDrept la replică
Articolul următorPing-pong de adrese cu Apa Serv. Debranșat de la apă la solicitarea vecinei