tg apa scandal

Eugen Bumbea este un client mai vechi al Apa Serv Târgu-Neamț când vine vorba de sistarea apei. Acesta locuiește pe strada Fierari și spune că a avut ghinionul să se învecineze cu Valerica Cărămidă. El acuză că, din cauza vecinei, de joi, 25 octombrie, a rămas fără apă. Aceasta ar fi solicitat celor de la Apa Serv debranșarea lui Bumbea de la rețeaua publică de apă pe motivul unor lucrări la o anexă. Ţeava prin care apa ajunge în casa lui Eugen Bumbea trece prin curtea vecinei. Apa Serv a luat act de adresa vecinei Valerica Cărămidă și l-a lăsat pe om, fără apă. Bumbea a făcut, la rândul său, mai multe adrese către Apa Serv în care acuza societatea că a fost debranșat fără un temei legal din moment ce nu a încălcat nicio clauză contractuală.

Apa Serv către Bumbea

Apa Serv Târgu-Neamț i-a trimis o adresă prin care era înștiințat că va fi debranșat de la rețeaua publică de apă: „Ca urmare a nerespectării termenelor stipulate în adresa nr 3286/16.09.2013 vă aducem la cunoștință că:

– astăzi 24.10.2013  începând cu ora 10 veți fi debranșat de la rețeaua publică, de pe proprietatea d-nei. Cărămidă.

– de asemenea vă rugăm să vă creați rezerva de apă pe care o considerați necesară până când  vă veți executa instalația interioară până la căminul de branșament de pe str. Fierari”, se arată în adresa Apa Serv.

Bumbea către Apa Serv

Ca urmare a acestei adrese, Eugen Bumbea trimite și el un document către Apa Serv, prin care solicită să i se aducă la cunoștință motivele debranșării. „Referitor la hotărârea d-stră. de a fi debranșat astăzi 24 octombrie 2013, la solicitarea scrisă, repetată dușmănos a vecinei Cărămidă Valerica, de la rețeaua publică de apă ce trece prin curtea acesteia, dar la care Apaserv are drept de servitute gratuit și permanent conform Regulamentului serviciului de alimentare cu apă, vă rog să-mi comunicați ce clauză contractuală nu am respectat”, se arată în adresa lui Eugen Bumbea. Însă adresa nu i-a fost de folos, pentru că joi la orele 10 a fost debranșat de la rețeaua publică de apă.

Punct de vedere Apa Serv

Solicitați să dea un punct de vedere despre acest caz, reprezentanții Apa Serv Târgu-Neamț au precizat:

„Dna. Valerica Cărămidă ne-a solicitat suspendarea conductei care trece prin grădina ei, pentru că urmează să construiască o clădire. În tot acest timp noi am comunicat dlui. Bumbea acest lucru, iar alimentarea dânsului urmând să se facă de pe strada Fierari și nu ca până acum de pe strada Romană, unde se va suspenda alimentarea. Compania Județeană Apa Serv i-a comunicat dlui. Bumbea pe data de 07.08. 2013 că vom construi un cămin de branșament pe strada Fierari, conform legislației în vigoare. În această adresă l-am invitat în termen de cinci zile prin care dumnealui trebuia să se prezinte la Compartimentul Relații cu Publicul și în care trebuia să completeze o cerere de emitere aviz definitiv în vederea reînnoirii contractului pe noua soluție tehnică dată. După construirea căminului de branșament de pe Fundătura Fierari, domnul Bumbea a fost notificat să-și efectueze instalația interioară, iar la finalizare să ne anunțe, pentru a se face cuplarea la rețeaua publică și montarea contorului de branșament. Pe data de 10.10. 2013 a expirat termenul de executare a instalației interioare, dată la care i-am mai trimis o notificare că datorită nerespectării termenelor, pe data de 24.10.2013 , la orele 10 se va efectua debranșarea”, a precizat Veronica Petrescu, șeful Compartimentului Comercial din cadrul Apa Serv Tâgu-Neamț.

Ciprian Traian STURZU