cazier judiciarPoliţiştii reamintesc că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru cei mici de a-și petrece vacanța în afara țării, în tabere sau excursii. De aceea, pentru preîntâmpinarea unor neplăceri, ei aduc la cunoştinţă celor interesaţi că, pe lângă celelalte documente prevăzute de lege, persoana care îi însoțește pe copii trebuie să aibă la ea certificatul de cazier judiciar.

“Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar însoţită de:

  • actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);
  • timbru fiscal în valoare de 2 lei ( la poştă);
  • chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei (la poştă sau trezorerie)”, informează IPJ Iaşi.

Pentru persoanele care nu figurează cu mențiuni în Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS) certificatul de cazier judiciar se eliberează ,,pe loc”. La nivelul judeţului Iaşi există ghişee de eliberare a cazierului judiciar la sediile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Poliţiei Municipiului Iaşi, Poliţiei Municipiului Paşcani, Poliţiei Oraşului Hîrlău, Târgu-Frumos şi la Secţiei de Poliţie Răducăneni. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPrinşi furând curent
Articolul următorBLACK FRIDAY: Cum procedezi, ca să nu iei ţeapă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.