black friday linePoliţiştii ieşeni sunt îngrijoraţi că unii cumpărători ar putea fi păcăliţi în perioada cunoscută sub denumirea de BLACK FRIDAY şi oferă o serie de sfaturi, pentru a vă feri de celebrele, de acum, ţepe.

Începând de vineri, 20 noiembrie, urmează o perioadă în care comercianții fac reduceri la produsele vândute, iar mulți dintre dv. veți plăti online ceea ce cumpărați. Ce vă recomandă poliţia?

“Polițiștii vă recomandă să verificați dacă site-ul cu care faceți tranzacția este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., să analizeze opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie). Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă e-mailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing. De asemenea, ar trebui să verificați de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare”, precizează poliţiştii ieşeni.

Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiți pentru ce ați comandat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSărbătorile de iarnă şi… cazierul judiciar
Articolul următorCopii răniţi în accidente rutiere la Roman şi Ion Creangă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.