Piatra Neamt

Conducerea Primăriei Piatra Neamț a pus la punct planul de acțiune pentru perioada sărbătorilor de iarnă în ceea ce privește siguranța publică. 15 mașini ale Jandarmeriei, Poliției Municipiului Piatra Neamț și ale Poliției Locale vor patrula non-stop pe străzile municipiului Piatra Neamț. Un obiectiv important pe care forțele de ordine l-au luat în calcul în mod special va fi asigurarea ordinei și liniștii publice în Piața Centrală. Aici, pe toată perioada premergătoare sărbătorilor, între Crăciun și Anul Nou și chiar până după sărbători, va fi permanent o mașină a jandarmeriei care va supraveghea activitatea și traficul de cumpărători și comercianți, între orele 9.00 și 16.00.

”Am luat această decizie știind că în această perioada Piața Centrală din Piatra Neamț este foarte aglomerată, iar riscul producerii de infracțiuni este foarte crescut. Dacă va fi nevoie vom cere organizarea de razii pentru a îndepărta cerșetorii și alte persoane care periclitează activitățile cumpărătorilor și ale comercianților. Desigur, Piața Centrală nu va fi singurul perimetru supravegheat, în tot orașul vor patrula mașini, în mod special în zonele aglomerate dar și în cartiere – pe sectoare de străzi și în centrul municipiului Piatra Neamț”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

Anul acesta activitățile și manifestările organizate de Primăria Piatra Neamț cu prilejul sărbătorilor de iarnă se vor desfășura în perimetrul Curții Domnești, zonă care se va afla sub permanenta supraveghere a forțelor de poliție. Mai mult decât atât pentru a nu mai exista riscul ca locuitorii din centrul orașului să fie deranjați de zgomot și aglomerație, conducerea Primăriei a decis să amplaseze pe platoul de la Curtea Domnească inclusiv scena unde se vor organiza spectacolele de la sfârșitul anului. Până la această dată Primăria Piatra Neamț nu a primit solicitări pentru amenajarea, potrivit tradiției, a niciunui parc de distracții. (I. CĂLIN)