medici

Cuvântul «control» creează rumoare în ultima vreme prin lumea medicală din Neamț, întrucât Ministerul Sănătății a cerut tuturor DSP-urilor din țară să verifice activitatea spitalelor. Totul ar porni de la reclamațiile medicilor care nu mai suportă condițiile în care lucrează. Controlul constă în verificarea stocurilor de medicamente, materialelor sanitare, felului în care sunt planificate liniile de gardă, dacă este asigurată asistența medicală în mediul rural, activității centrelor de permanență. Așa cum se poate vedea, ordinul venit de la «șef» (n.r. – a se înțelege Ministerul Sănătății) nu e unul tocmai ușor de executat, dacă luăm în considerare că însuși corpul de control al Ministerului Sănătății a venit de câteva ori prin Neamț, iar efectele nu s-au lăsat cu laude. Ordinul trebuie dus la îndeplinire în 5 zile, urmând ca pe 16 decembrie să se facă o centralizare. Acest lucru ne-a făcut să credem că spitalele din județul Neamț vor fi întoarse pe dos în aceste zile cu scopul de a prezenta o situație cât mai clară… în fața șefului. Numai că de la vorbe până la fapte e drum lung. Gândindu-ne că DSP-ul este îngropat în muncă am zis să încercăm să aflăm cum se fac aceste controale. După un grafic? Au fost desemnate persoanele care controlează? Se merge pe teren sau se tastează din birou? Cu directorul DSP Neamț ne-am întâlnit ieri, în jurul orei 10, pe holurile Spitalului Județean, dar răspunsurile au venit din vârful bocancului: „Sunt foarte ocupat. Am multe treburi de făcut. Acum am fost la un examen la Radiologie, trebuie să merg la Târgu Neamț”, a spus dr. Dan Dorin Morenciu, director DSP Neamț. Următorul răspuns a venit după alte câteva telefoane. „Vorbește cu ofițerul de presă. Îți răspunde la tot ce vrei. N-am timp acum sunt la Consiliul de Administrație din Târgu Neamț”, a spus același director. Ofițerul de presă nu și-a închis telefonul, dar nici nu a răspuns. Telefonul a sunat fără vreo izbândă. Controlul? Controlul se va face, se va raporta, se va da șefului pentru că așa trebuie, iar în Neamț credem că totul va arăta foarte bine în statistici, asemeni sănătății nemțenilor care este bine pusă la adăpost. (M. TEODOROF)

2 COMENTARII

  1. In spitalul judetean este o mizerie morala de nedescris. Pacienti care dorm pe vechile canapele de la policlinica, acum transformate in paturi. Lipsa analgezicelor. Firma de paza de la poarta incaseaza banii la intrarea autovehicolelor cu bonuri refolosite sau fara si banii sunt bagati in propriul buzunar. Asistente amabile care contra-cost iti furnizeaza medicamentele care lipsesc (???!!!).
    O institutie unde se fura, se minte, se da spaga, ca de altfel in toata tara romaneasca.

  2. @iuli. pai firma de paza GES apartinand potentatului Misaila a avut si la ambulanta contract timp de 9 ani! Si la ambulanta se fura si nu inteleg cu ce masura judeci cele doua entitati, care pana la urma fac parte din acelasi sistem mafiot! iti spun eu ca si acolo si aici japcarii din spectrul politic au sustras bani publici cam tot prin aceleeasi “artificii” financiare. va rog sa fiti impartial!

Comments are closed.