pietricica turism

dsp sediuSistarea furnizării apei potabile în Piatra Neamţ, luni, 11 aprilie, naşte sfaturi sanitare extrem de preţioase pentru locuitorii oraşului de la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ. Obligată de lege să aibă o poziţie oficială în astfel de cazuri, DSP Neamţ, sub trei semnături grele pentru instituţia respectivă, îndeamnă oamenii rămaşi fără apă să „respecte regulile de igienă personală”.

Desigur, ar fi fost util dacă medicii de la DSP ar fi intrat un pic în detalii, fiindcă modalitățile de a respecta igiena personală în lipsa apei înseamnă o provocare pentru imaginația oricărei persoane care nu are în atribuții de serviciu Sănătatea Publică. Totuși, pentru că nu avem aceste detalii de la DSP, vă prezentăm comunicatul de presă, care poate fi ușor înscris în seria ”să zicem și noi ceva, să nu spună lumea că n-am zis”.

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/04/dsp-comunicat.pdf

”Compania Judeţeană Apa Serv SA Piatra Neamţ a anunţat în data de 08.04.2016 că va sista furnizarea apei potabile în ziua de 11 aprilie, orele 08:00 – 19:00 în municipiul Piatra Neamţ în zonele C-tin Matasă (inclusiv Grădiniţa nr. 12 şi Dispensar nr. 6), 1 Decembrie 1918 (doar bl. S13 şi S14), M. Viteazul, Aleea Garofiţei, Aleea Armoniei (inclusiv Generala Nr. 5), Aleea Ulmilor (inclusiv Fabrica de Pâine Delta şi Piaţa Dărmăneşti).

În această perioadă recomandăm populaţiei:

* asigurarea rezervelor de apă potabilă pentru prepararea hranei şi igienă individuală

* asigurarea unei rezerve suplimentare de apă îmbuteliată pentru consum

* respectarea regulilor de igienă personală.

Director executiv dr Dan Morenciu

Director executiv adjunct dr. Daniela Marcoci

Purtător de cuvânt dr. Mirela Grădinaru”. (M. CONSTANTINESCU)