Jucătorii Ceahlăului au ajuns la capătul răbdării, în ceea ce privește plata restanțelor salariale, promise încă de la reunirea din vară a lotului. Dacă la meciul cu FC Brașov, elevii lui Florin Marin au purtat banderole albe, în semn de protest, la meciul de sâmbătă, care începe la ora 16, împotriva formației CSMS Iași, jucătorii pietreni se gândesc să iasă la centrul terenului mai târziu, dar în timpul regulamentar de 15 minute, pe care arbitrii sunt obligați să îl acorde formațiilor pentru a începe un joc oficial. Nu este exclusă nici varianta unui boicot total al jocului. Conducerea administrativă a încercat detensionarea situației, cu noi promisiuni. Președintele Consiliului de Administrație Viorel Măstăcăneanu își pregătește retragerea la ședința acționariatului prevăzută pentru data de 30 octombrie și crede că a convins un om de afaceri local să preia pachetul majoritar de acțiuni și să investească în club.

 

Cine va fi noul ”Pinalti”?

Plata restanțelor salariale către jucătorii Ceahlăului întârzie, iar elevii lui Florin Marin nu mai cred în promisiuni. Promisiuni de achitare a lor s-au tot consemnat de-a lungul timpului, de la vacanța de vară, în care jucătorii susțin că au plecat cu buzunarele goale, până la revenirea din vacanță, care s-a produs tot sub semnul austerității. Salvarea n-a mai venit din partea acționarilor, care ar fi trebuit să investească bani în club și nici din partea directorului de marketing, Iuliean Boghian, cel care anunța că are o strategie de atragere a investitorilor, pe care o va expune într-o conferință de presă. Dimpotrivă, simțind că FC Ceahlăul este pe marginea prăpastiei și soluții de redresare nu sunt, au renunțat rând, pe rând, la acțiuni Mihai Bătrânu și Mihai Apopii, doi dintre investitorii vechi ai clubului pietrean. O nouă ședință a CA se va ține pe 30 octombrie, de la ora 15:30, cu un punct important pe ordinea de zi: alegerea unui nou Consiliu de Administrație, dictat de faptul că actualul președinte Viorel Măstăcăneanu vrea să se retragă definitiv din club și să lase locul omului de afaceri despre care se tot vorbește. Acesta s-a dovedit a fi un om de afaceri de succes, care s-a familiarizat deja cu ”rigorile” fotbalului și cu echipa antrenată de Florin Marin la jocul din 16-imile Cupei României, de la Bacău, în care a fost prezent în tribuna oficială alături de primarul Gheorghe Ștefan. Acesta s-ar fi implicat și în deblocarea unor sume de bani către jucători, el fiind cel care i-a ”cinstit” pe elevii lui Florin Marin, după calificarea în optimile Cupei României, cu o masă la Restaurantul ”Măgura”.

Salvator misterios la FC Ceahlăul?, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Florin Marin: ”Să vină investitorii!”

Antrenorul Florin Marin este și el nemulțumit de situație de la club. Experimentatul tehnician al Ceahlăului are și o soluție pentru depășirea crizei financiare.

”Să vină investitori, care să aibă o stabilitate din punct de vedere financiar. Este foarte greu, în situația în care nu sunt bani. Sunt mai mulți factori de care depinzi. În situația în care jucătorii au alte griji, e și normal ca lucrurile să nu meargă așa cum trebuie”, crede Florin Marin.

Acesta dă, însă, asigurări că jucătorii se vor prezenta la meciul cu Politehnica Iași.

”Sunt probleme noastre interne, care ne privesc numai pe noi. Eu sper ca problemele financiare să se rezolve cât mai repede. Întrebați conducerea administrativă cum va face acest lucru. Nu se pune problema ca jucătorii să nu se prezinte la meci. Normal că munca mea și a staff-ului meu este afectată de acest lucru. E logic. În momentul când lucrezi cu jucători nemulțumiți, normal că lucrurile nu merg cum ar trebui să fie, normale”, a spus antrenorul principal al Ceahlăului.

El a caracterizat jocul de sâmbătă, contra celor de la CSMS Iași drept unul care trebuie câștigat cu orice preț.

”Este un joc foarte important pentru noi, pe care trebuie să-l câștigăm neapărat”, afirmă Florin Marin, care își dorește un rezultat bun, chiar dacă atmosfera din vestiarul Ceahlăului este una apăsătoare.

”După ce nu obții rezultate pozitive, normal că atmosfera nu e bună. În privința problemelor financiare sunt probleme ca peste tot. Nu numai noi avem probleme, întreg fotbalul românesc are probleme financiare”, a concluzionat Florin Marin.

 

CSMS Iași vine la Piatra Neamț să câștige

CSMS Iaşi nu a bifat nicio victorie în cele 11 etape derulate din acest sezon de Liga 1, dar antrenorul italian Nicolo Napoli îşi păstrează optimismul şi crede că poate salva trupa din Copou de la retrogradare. Tehnicianul încearcă să se agaţe de fiecare meci din partea a doua a turului şi şi-a fixat ca obiectiv obţinerea a cel puţin 6 puncte în următoarele 3 meciuri, cu Ceahlăul, Rapid şi Craiova.

“În momentul de faţă suntem la 7 puncte de primul loc neretrograbil şi cred că putem să ne salvăm. Următoarele 3 meciuri, cu Ceahlăul, Rapid şi Craiova, sunt extrem de importante pentru noi. Nu sunt decisive, ci foarte importante. Vreau 6 puncte în aceste 3 etape. Pentru asta trebuie să câştigăm la Piatra Neamţ”, crede Napoli. Ceahlăul – CSMS Iaşi se joacă sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 16 și contează pentru etapa a 12-a a Ligii I. Înaintea acestei confruntări, gazdele sunt pe locul 12 cu 12 puncte acumulate, iar CSMS Iaşi pe 17 (penultimul), cu numai 5 puncte acumulate, din tot atâtea egaluri.

Mihai STOIAN

Articolul precedentZiua Armatei Române – Tilicarii
Articolul următorProfesorul Gheorghe Bunghez, la aniversare