roman pediatrie aparat 02Organizaţia “Salvaţi Copiii România” a donat joi, 8 octombrie, Spitalului Municipal de Urgență din Roman o lampă de fototerapie și o masă radiantă cu modul de resuscitare, în valoare de 62.000 de lei, anunţă primăria romaşcană pe pagina proprie de Facebook.

Acţiunea face parte din seria de 21 de dotări anunţate de “Salvaţi Copiii” pentru 2015, dotări ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară.

roman pediatrie aparat 01Spitalul Municipal de Urgență asigură asistenţă medicală pediatrică de înaltă specialitate pentru municipiul Roman, dar și pentru pacienții din alte localități din județul Neamț. În 2014, în această unitate au avut loc 1.242 de nașteri, dintre care 135 au fost nașteri premature. Datele statistice arată că, anul trecut, rata mortalității infantile în județul Neamț a fost mai mare decât media națională, de 10,3‰.

Anul trecut, “Salvați Copiii” a mai donat Spitalului Municipal din Roman o masă radiantă cu modul de resuscitare, un monitor cardio-respirator, un aspirator secreții și un aparat aerosoli – a căror valoare a atins suma de 100.000 lei.

Cei care doresc să susţină în continuare demersul “Salvaţi Copiii” de a reduce mortalitatea infantilă în România, o pot face lunar, cu un SMS la 8844 cu textul ”SALVEZ”. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)

Articolul precedentÎncepe procesul Microsoft! Sandu, Ştefan, Cocoş şi Nicolae vor fi audiaţi de judecători!
Articolul următorROMAN: Se credea Chuck Norris, dar a fost calmat de un jandarm!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.