nicolae dumitru - dorin cocos - gheorghe stefan - gabriel sandu_resizeAstăzi, începe procesul „Microsoft”. Magistraţii instanței supreme îi vor audia pe cei 4 inculpaţi trimişi în judecată până acum în acest dosar, relatează Digi 24. Este vorba despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae.

Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae sunt, din câte se pare, hotărâţi să recunoască şi în faţa instanţei acuzaţiile, potrivit realitatea.net.

Nicolae Dumitru le-ar fi spus magistraților că “în 2004, un bun prieten de-al meu, Khalil, mi-a cerut să mă întâlnesc cu Pescariu, care avea nevoie de ajutorul meu, întrucât întâmpină probleme în legătură cu Alexandru Bittner. M-am întâlnit la clubul lui Dinu și mi-a zis că are probleme cu Microsoft, că firma lui are o hotârâre de Guvern și este singura care are aceste licențe, dar că Bittner îl blochează. Legat de relația mea cu Bittner, eu însumi am avut probleme cu el, între 2002-2003. Acesta încerca prin tot felul de controale să pună presiune pe afacerea mea. În timp, am reușit să rezolv problemele cu el. Pe fondul discuției avute cu cei doi, am stabilit o întâlnire cu Bittner la biroul lui, pentru a încerca să îl ajut pe Dinu Pescariu. Știa despre ce e vorba și spunea că nu e corectă hotărârea, să fie doar firma lui Dinu Pescariu. Bittner mi-a zis textual că trebuie să-i dăm 3,8 milioane de dolari pentru rezolvarea acestei probleme”.

Omul de afaceri Niro a povestit că în urma afaceri a câștigat un milion de euro. “Dinu Pescariu mi-a spus că are nevoie de banii aceia pentru a-i da lui Dorin Cocoș. I-am dat acești bani personal lui Dorin Cocoș, pe care urma să-i recuperez din afacerea Microsoft, lucru care s-a și întâmplat Mi-am recuperat banii plus un milion de euro cadrou. Cele 1,9 milioane de euro i-am dat lui Cocoș în rate”, a declarat Nicolae Dumitru. Întrebat de judecător dacă a mai avut și alte intervenții pe lângă Dorin Cocoș, acesta a spus că “Nu. Deci am câștigat un milion de euro”.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au trimis în judecată pe cei patru inculpați din acest dosar pe 24 martie 2015, Ștefan Gheorghe fiint trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru, în stare de arest la domiciliu. Ștefan Gheorghe, primar al municipiului Piatra Neamț, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Omul de afaceri Dorin Cocoș și fostului ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) sunt acuzați de trafic de influență, iar afaceristul Nicolae Dumitru, zis Niro, de trafic de influență în formă continuată.

Trei guverne au avizat timp de zece ani unul dintre cele mai mari contracte din istoria României. Sute de milioane de euro au fost plătite pentru închirierea unor licențe care au ajuns la zeci de instituții ale statului. Este cel mai mare dosar din istoria anchetelor anticorupție din România. O pleiadă de politicieni și oameni de afaceri sunt implicați. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVremea rea nu ne dă pace! Cod galben de ninsori şi vânt puternic până diseară!
Articolul următorSalvaţi Copiii: Aparatură de 62.000 lei la Pediatria Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.