0:00

La Roman, s-a inaugurat, joi, 13 octombrie, sala de lupte a Clubului Atletic. Este unica sală de acest gen din România, o sală specială pentru antrenamentele luptătorilor, dar care poate găzdui, la nevoie, și concursuri de anvergură națională. În rest, toate sălile de lupte din țară sunt săli construite special pentru desfășurarea de concursuri. Unicitatea sălii mai constă și în soluția originală aleasă de proiectant, piramida, cu trimitere la Muzeul Luvru. Sala are, pe lângă spațiul de antrenament propriu-zis, vestiare, săli de dușuri, grupuri sanitare.

La festivitate au luat parte primarul Romanului, constructorul sălii – Ion Țarălungă, directorul Clubului Atletic, Traian Macovei, antrenori de lupte din județ, sportive și sportive.

În speech-ul său din deschiderea festivității, după mulțumirile de rigoare, directorul Clubului Atletic a spus: ”Vă anunț oficial că, la Campionatele Universitare Mondiale de seniori, România are un singur reprezentat; se numește Mădălina Linguraru și este produsul școlii de lupte de la Roman!

Dl. Țarălungă, patronul firmei constructoare, a spus, printre altele: ”La început, a fost un vis, un vis al dlui director. Îmi spunea că antrenorii de lupte se plâng că antrenamentele lor se desfășoară «prin colțuri», pe lângă cei de la sărituri, pe lângă aruncători… pe unde încăpeau și ei, și că rezultatele pe care le obțineau, chiar și în condițiile acelea, erau foarte bune. Și așa a început totul: am făcut proiectul, am realizat că nu avem suficient teren, am apelat la Consiliul local, apoi au urmat celelalte etape, cu greutățile lor… mai ales cu finanțarea. Dar, până la urmă, a ieșit o sală frumoasă, inedită ca arhitectură, și sper ca performanțele pe care le-au avut și până acum luptătorii să se înzecească”.

Laurențiu Leoreanu, primarul Romanului, a spus că Romanul și-a câștigat faima de „oraș sportiv”, datorită infrastructurii pentru sport pe care o deține: sală polivalentă, bazin de înot, bază de tenis de câmp, terenuri de minifotbal cu suprafață sintetică și instalație de iluminat nocturnă. Ca intenție, primarul a lăsat să se înțeleagă că există deja proiecte pentru reabilitarea stadionului „Constantinescu Nehoi”, cu instalație nocturnă, tribune și suprafață sintetică.

După încheierea festivității, Traian Macovei, directorul Clubului Atletic din Roman, ne-a declarat: ”A fost foarte greu, de aceea sunt atât de mulțumit. Foarte greu a fost… În condițiile instabilității guvernamentale, eu am prins trei miniștri… S-au mai întâmplat și «fenomene»… te duci cu o documentație la minister, îți dă număr de înregistrare, te întorci la Roman și aștepți răspuns… Și nu vine răspunsul, iar când pui mâna pe telefon și întrebi, ți se răspunde cu nonșalanță «s-a pierdut documentația dumneavoastră»… Așa că am trecut prin tot felul de întâmplări și de aceea mă bucur că am reușit. Mai ales că avem, chiar putem spune că avem, o școală de lupte la Roman. Iar doi din cei trei antrenori sunt produsul acestei școli și ai singurului antrenor de atunci, Artenie, cu care cei doi sunt colegi acum. E o simbioză între două generații care nu are cum să nu fie benefică sportului”. (D.A.)

Articolul precedentApa Serv: bătaie pe Consiliul de Administrație și atenționare de la Ministerul Fondurilor Europene
Articolul următorFestivalul sportului la Centrul Păstrăveni – bucurie pentru persoanele cu dizabilități
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.