Apa Serv: bătaie pe Consiliul de Administrație și atenționare de la Ministerul Fondurilor Europene, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa Apa Serv SA, societate în care Consiliul Județean este acționar majoritar, dar nu unic, bătălia pentru controlul viitorului proiect pe bani europeni continuă voios, mai ales că acum avem apă din plin, este drept, de ploaie, cu perspective de îngheț. Într-o primă fază, printr-o lovitură de forță, Consiliul Județean a împuternicit AGA să schimbe Consiliul de Administrație. Pe de altă parte, o firmă specializată a selectat noi administratori. O parte dintre cei numiți de AGA, dar neînregistrați la Registrul Comerțului, că sunt hibe la înregistrare, anume Ioan Iulian Dascălu, Ioan Păcală și Gheorghe Stanciu, au convocat o ședință a Consiliului de Administrație al Apa Serv pe 14 octombrie, de la ora 12:00. Temele de discuție, generoase, din punctul lor de vedere: alegerea președintelui de CA și alegerea unui comitet de nominalizare și remunerare a comitetului de audit, dar și pentru a „analiza și actualiza” planul de administrare al companiei, contractele de mandat pentru directorul general și cel economic de la Apa Serv și deciziile emise de fostul CA. Adică, să schimbăm ceva, pe ici pe colo, prin părțile esențiale.

Conducerea executivă de la Apa Serv, adică Cătălin Dughir și directoarea economică, au reacționat pe bază de date oficiale și au trimis o adresă în care încearcă să demonstreze, cu acte, că nici vorbă de noi administratori, care nu au voie să convoace decât, cel mult o adunare a pensionarilor sau a unor asociații profesionale. Din punctul lor de vedere, consiliul vechi este în funcție, și că, da, dacă e vorba de schimbare, sunt de acord ca ea să se facă, cu condiția să nu se schimbe nimic.

Revenind la cei trei inițiatori ai convocării, aceștia au primit statutul de administratori provizorii în baza hotărârii AGA Apa Serv din 22 septembrie, însă, pentru ca modificarea să fie valabilă și legală, cei de la AGA ar fi trebuit să înregistreze hotărârea la Registrul Comerțului în termen de 15 zile de la emitere, lucru pe care nu l-au făcut, dovadă fiind documentul prezentat de conducerea Apa Serv de la instituția amintită.

Concluzia celor de la Apa Serv: „Față de situația litigioasă, de încălcarea prevederilor statutare și de necesitatea adoptării Normelor metodologice, considerăm că această convocare, pentru data de 14.10.2016, este mai mult decât nestatutară și prematură, ea constituind un abuz ce poate face obiectul de reglementare a Codului Penal, motiv pentru care societatea își rezervă dreptul de a sesiza organele abilitate la cel mai înalt nivel”.

Pe de altă parte, cei de la Apa Serv au contraatacat decisiv și au prezentat o adresă de la Guvernul României, Ministerul fondurilor Europene, semnată de Cătălin Gheran, director general în Direcția de Programe Infrastructură Mare, care, după o demonstrație lungă, trage o concluzie dureroasă pentru Consiliul Județean, acuzat că se substituie Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Aqua Neamț: „…în baza informațiilor pe care le-am primit până în prezent, opinăm că, prin adoptarea Hotărârii Consiliului Județean Neamț nr. 212/2016, prin care se aprobă lista persoanelor din rândul cărora urmează să fie desemnați administratorii Companiei Județene Apa Serv SA, Consiliul Județean Neamț se substituie Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Aqua Neamț, căruia îi revine, în conformitate cu prevederile legale și statutare în vigoare, această atribuție, creându-se astfel premisele încălcării contractului de finanțare nr. 121066/28.03.2011”.

Altfel spus, ar fi pericol de returnare a tuturor banilor din primul proiect de la Apa Serv SA. Rămâne să vedem replica juriștilor de la Consiliul Județean Neamț, că nu e vorba de doi lei. Mai jos, aveți, pentru conformitate, documentele:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/10/ADRESA-30942.pdf

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/10/CONVOCATOR-30799.pdf

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/10/Extras-CC-reprezentanti.pdf

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/10/MFE-30917.pdf

(Andreea AMARIEI; Valentin BĂLĂNESCU)

Articolul precedentLa Neamț s-au epuizat fondurile pentru „Casa Verde”
Articolul următorSală de lupte, unicat în România, inaugurată la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Mamă ce de vrăjeală! M-am cam saturat de ăștia de la Apa Serv. Sunt curioasă să văd ce face cu oamenii din Sărata, fiindcă pe Păcală l-au dat afară!

Comments are closed.