După ce dom șăf Dragnea i-o chemat la raport pe cei ce sunt în fruntea județului pă linie de politică și i-o împăcat, ieri s-o votat bugetu. Creștini conselieri au ridicat mâinile cu abnegație, mai cu seamă că în sală era și un dom depotat, care, că o fost trimis, că o fost curios, nu știm, dar era cu geana pe mâinile ce se ridicau în văzduhul incintei. Acuma, că avem buget e de bine, și satisfacția asta o fost trăită masiv de domnu depotat prezent, care o dat gata vreo două trăiști mici de covrigi cu susan, că nu era cușher să fumeze două pachete de tutune, din cauză de pâclă. Așadar trebe să-i plătim niște slujbe lui dom Dragnea, că dacă nu era mnealui, se vota bugetu pe vremea prășitului și rămânea județu fără podețe, asfalturi, concursuri de cântat la fluiere, evenimenturi sportive de masă și de scaun etc. … und so weiter.

 Tot la sădința de ieri, într-un colț l-am remarcat pe fecioru unui nene conselier, bimbaș expert în toate, care pesemne și-o luat fiul ca să se învețe cu șădințele. Că o seamă de emisii vocale la volum mic zice că urmașul este mai erect la neuron ca părintele lui, nu avem de unde ști, dar ne imaginăm că prezența junelui în sală are și valoare educativă, mai cu seamă că din aceleași voci am dedus că e vorba să se elibereze oarece foteluri derectoriale și nu numai, deci unu i-ar putea veni mănușă onorabilului junior. Acuma, noi n-avem nimic a sminti din reputația perechii tată-fecior, dar nu am înțăles de ce l-o expus la vedere și nu l-o instruit mai discret, că dacă se trezește vreun coleg cu rărunchii bășicați și-i suflă interesu, se rămâne cu dește în părți moi și e jenibil. Asta la prima vedere.

 Știți de gâlceava națională cu chefereul. Ei bine, aflați că moșmanda asta se întinde și pe la noi, că merge vorba de un gentoi cu câteva meleoane de marafeți, trei la număr, care s-o plimbat între un nene avocat de carieră și un alt nene, tot de carieră. Că de mâneru gentoiului o mai fost agățat și un abraș manager local e din alt film și o să ne dumirim când o să se spargă castronu. Acuma, noi nu avem de-a face, cum ar cred unii, cu mama Omida, dar ne gândim că o să ningă cu oarece stenograme, albume foto și înregistrări ambientale, asta dacă noul cod penal nu intră pă rol și probele astea or să fie frecții la tibia de lemn de piciorul din spate al vreunui scaun de șăf. Așa i-o ieșit lui cumătru când o dat în bobi, na!

 

Articolul precedentTârgnemțenii educați de ECO
Articolul următorGunoaiele – picate politic în Consiliul Județean