cj 2013 05

O simplă decizie – de înlocuire a unui consilier incompatibil cu un altul, recomandat de înscrisuri oficiale ale partidului titular de post – a transformat din nou Consiliul Județean în arenă de circ. S-a întâmplat chiar din debutul ședinței de ieri a județului, când locul vacantat de Gheorghe Vasiloiu (consilier PDL constatat incompatibil și lăsat fără mandat din aceste considerente) trebuia ocupat cu Lucian Pascariu. Pascariu, tot PDL, trebuia să-și ia locul la masa județului și în comisia de validare, unde fusese Vasiloiu înainte. Deși avea toată legitimitatea pe care i-o putea da partidul care l-a propus, promovat și recomandat, Pascariu nu i-a convins nici măcar pe colegii săi de PDL să îi acorde votul de validare.

Coaliția devenită deja tradițională (PDL-PSD-PP-DD) a refuzat să respecte lista de la alegerile din 2012, regulamentul, procedurile, legea până la urmă. Poate chiar și SMS-urile primite, dar n-am băga mâna în foc. Ca și în alte situații similare, ”căpoșilor” majoritari li s-a explicat, li s-au citit paragrafe din legi, s-a făcut apel la conștiința sau bunul lor simț, dar, desigur, toate degeaba. Pascariu n-a fost validat, Vasiloiu a rămas plecat, proiectul a fost amânat și, pe cale de consecință, toate proiectele de pe ordinea de zi care implicau o numărătoare de voturi au fost lăsate pe altă dată… că poate nu mai trebuie.

”Nu înțeleg de ce PDL nu a votat atâta timp cât s-a primit de la partid o hârtie, semnată de Gheorghe Ștefan, prin care se vacanta postul. Legea e lege! Suspendarea dlui Vasiloiu are caracter de lege, este semnată de prefectul județului”, a declarat președintele Culiță Tărâță.

”Adresa de la PDL este clară, Pascariu îl înlocuiește pe Vasiloiu, astea sunt hârtiile trimise de la partid, nu poate fi validat altcineva”, a precizat și consilierul UNPR Constantin Sandu, membru al comisiei de validare din CJ Neamț.

S-a bătut apa-n piuă și pasul pe loc vreo oră, doar ca să se ajungă la același punct de plecare. A fost tot un fel de ”încărcător frontal” de-al lui Miron Radu Tudorel, numai că de data asta i s-a spus ”validare/invalidare” și-a fost de-a PDL-ului.

”Sunt mulți din rândul vostru care sunt sufocați de propriul partid. Pascariu nu va semna ce-i spuneți voi. E om cu coloană vertebrală, de aia nu-l vreți. Dle Pintilie, haideți să ne trezim la realitate! Nu vă cer decât să respectați legea. Haideți să votăm în cunoștință de cauză. E clar pentru toată lumea că v-ați trezit peste noapte și ați găsit subterfugii să puneți pe altcineva”, a mai spus în plen președintele Culiță Tărâță.

A intervenit și Dan Constantin, riguros ca întotdeauna: ”Din rigoare, aș vrea să vă spun că nu putem să validăm vacantarea decât pentru primul membru supleant. Partidul trebuie să spună care este primul membru supleant. Nu putem să invalidăm un mandat. Domnilor consilieri care trebuie să veniți, să știți că e o chestiune de formă și nu de fond”.

Într-un final, cineva a cedat: ”Eu propun amânarea proiectului. Nu ai cum să nu respecți legea, cu toate jocurile care sunt. Râde lumea de noi! E o chestiune de interes de moment, dle Constantin”, a spus Culiță Tărâță.

Irina CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. DACA PLAESTE COTA DIN CHELTUIELILE FACUTE DE CEILALTI IN CAMPANIA ELECTORALA SIGUR IL VALIDEAZA! ASTA E ADEVARATUL MOTIVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV………….NU A DAT BANU CAT TREBUIA!!!

Comments are closed.