reclama autocenter

zgonea

Am primit la redacție un mesaj din partea cabinetului președintelui Camerei Deputaților, dl. Valeriu Zgonea. În acesta se vorbește despre importanța presei locale, atenția care trebuie să i se acorde și respectul, în egală măsură. În felul acesta, Valeriu Zgonea nu face decât să reia ceea ce Victor Ponta însuși le spunea șefilor de organizații apropo de modul în care trebuie să interacționeze cu presa locală, lăsând la o parte aroganța caracteristică unor șefi politici ajunși în vârful ierarhiilor locale fără o pregătire prealabilă de PR. Putem spune că inițiativa lui Valeriu Zgonea este menită să acopere deficiențele create de atitudinea președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, care nu înțelege că a colabora cu presa nu înseamnă a dicta materiale.

”Având în vedere dorința de totală transparență și deschidere către cetățeni a conducerii Camerei Deputaților, precum și rolul deosebit al mass-media locale în informarea promptă și corectă a cetățenilor, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, își propune să vă transmită constant comunicate, declarații și informări pe suport scris/audio/video privind propunerile legislative cu impact major în plan social și economic, adoptate în plenul Camerei Deputaților.
În speranța că veți considera oportun demersul președintelui Camerei Deputaților, ne dorim o colaborare fructuoasă și vă dorim mult succes în activitatea dumneavoastră”
, este mesajul primit de la dl. Zgonea. (Z.C.H.)

COMUNICAT DE PRESĂ

Zgonea: „Facturile la curent pentru cetățeni vor scădea, ca urmare a unei legi votate în Parlament”

București, 12 februarie 2014

Facturile la energie electrică pentru cetățeni și consumatorii industriali vor fi mai mici, ca urmare a adoptării în ședința de marți a plenului Camerei Deputaților a legii privind aprobarea OUG nr. 57/2013, prin care este reeșalonată acordarea de certificate verzi către producătorii de energie regenerabilă.

Proiectul de lege face parte din prioritățile legislative ale Camerei Deputaților pentru această sesiune parlamentară, necesare pentru asigurarea unei guvernări eficiente, pentru creșterea nivelului de trai și pentru sprijinirea creșterii economice.

“Reeșalonarea acordării certificatelor verzi către producătorii de energie regenerabilă a avut ca principal obiectiv scăderea prețului la energia electrică pentru populație, dar și pentru agenții economici. Astfel, vom reuși să micșorăm facturile la energie, dar și să păstrăm investițiile în energie regenerabilă”, a declarat Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților a spus că amânarea datei de aplicare a acestei legi, în urma cererii de reexaminare formulată de președintele Traian Băsescu, ar fi putut avea efecte pe plan social, prin creșterea bruscă a costurilor energiei peste limite suportabile, cât și în plan economic, ducând la blocarea întregului sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

“Este nevoie să păstrăm un echilibru între susținerea investițiilor în sectorul producerii energiei electrice din surse regenerabile, siguranța sistemului energetic național și prețul pe care îl poate suporta cetățeanul. Suntem determinați să facem acest lucru, indiferent de piedicile pe care le vom întâmpina din partea președintelui Traian Băsescu”, a spus Valeriu Zgonea.

Cabinetul Președintelui Camerei Deputaților
VALERIU ȘTEFAN ZGONEA

Articolul precedentSă râdem cu/de Consiliul Județean!
Articolul următorSimulări pentru elevi