reclama autocenter

cj exterior 02

Consilierii județeni au avut, ieri, o nouă tentativă eșuată (a treia) de a vota caietul de sarcini privind licitaţia pentru preluarea de către un operator a depozitului de deşeuri de la Girov. Consilierii PDL și PSD au invocat faptul că nu au găsit în mape criteriile după care pot veni la licitație operatorii care vor să preia respectivul depozit de deșeuri. Pentru că nu s-a votat caietul de sarcini nici de data aceasta asta, primarul de Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, a amenințat că iese din ECO Neamț și mai mult, începând de luni va începe să depoziteze gunoaiele din comună la Girov, deși depozitul nu este dat în folosință.

Finanţări cu amendamente

Consilierii județeni au adoptat, în schimb, dar cu mai multe amendamente, bugetul județului Neamț, pe partea ce privește finanțarea instituțiilor pe care legislativul le are în subordine. Comisia buget-finanțe a depus două amendamente, președintele Culiță Tărâță a depus un amendament, iar consilierul județean Constantin Iacoban încă un amendament.

Bugetul s-a adoptat cu tot cu amendamente, mai puțin cel al lui Constantin Iacoban, care prevedea diminuarea cu 200.000 lei a capitolului finanțare proiecte europene pentru a majora capitalul social al Neamț Turism. Amendamentul propus de președintele Culiță Tărâță privea alocarea sumei de 9,29 mii lei pentru plata investițiilor de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Războieni, dat fiind faptul că firma care a contractat lucrările acolo, Energoterm, a intrat în faliment.

Comisia buget finanțe a propus ca suma de 7.700 mii lei să fie transferată de la mai multe capitole bugetare, cum ar fi cheltuieli de capital din domeniul sănătății, la fondul de rezervă la dispoziția autorităților locale sau pentru majorarea capitalului social al Drupo Neamț. Vicepreședintele Dan Manoliu a propus și el suplimentarea sumei alocate drumurilor din județ. Președintele Culiță Tărâță a spus că e normal ca drumurile să fie reparate, dar nu se poate să fie luați bani de la sănătate.

„Eu sunt în deficit la gropile de gunoi, și iau banii de acolo și-i duc la fondul de rezervă? Pentru ce? Și la asocieri la fel. O să fac și un raport, anul trecut s-au dat pentru asocieri 64 de miliarde de lei. S-au făcut justificări pe asocieri, la cazare… nu sunt camere câte sunt trecute în documente. Pentru ce? Noi nu avem bani pentru salarii și se pun bani la fondul de rezervă. La Drupo sunt datorii de 87 de miliarde. Ori să fac majorare de 27 de miliarde… La drumuri n-am nimic împotrivă, să le facem bec”, a spus președintele Culiţă Tărâță. (I. CĂLIN)

Articolul precedentNu te pui cu mișcarea
Articolul următorSă râdem cu/de Consiliul Județean!