Un șpionete portocaliu dar pene albastre, ne-o transmis cum că un nene secretar general dă pedeleu, dar nu la fel de gheneral ca odiosu, stă cu emoțiile supt perini că o călcat pă păbec. Zice omu, că mare lucru dcă n-o să fie luat de perciuni pentru că o trecut peste capele șăfilor de deasupra sa și s-o dat mare în parcarea partidului, drept pentru care o să fie tremis să facă prestație moca la celălant partid de dreapta unde se face mișcare la greu și din ghemuit în depărtat, bașca pasu piticului când strigă tribuna. Acuma, noi ne-am cam râs pe noi de domu ăsta Adrian, că putea să găsească un motiv mai politic să schimbe macazu elegant și fără să-i sară rulmenții de la scaun. Dar, na, fiecare cum poate și-l duce neuronul.

 Noi credem că oamenii ăștia de la DNA au făcut un fel de woodoo. Ce controale, ce amenințări, ce dosare! Nu. Cum o plecat ei, cum o plecat și căsuțele din piață în alt loc, semn că o fost o făcătură ceva. Acuma noi am cugetat că poate domnii s-o gândit că posibil ca vreunui procuror să i se face poftă de oarece bunătăți bio și dacă ar fi venit la piață și ar fi cumpărat, … se lăsa cu cadouri. Pe de altă parte remarcăm prezența masivă de produse chinezești din Grumăzești, care sigur o fost admiși ca să combate cum știu ei mai bine evaziunea de fisc, adică … dom șăf, azi se poate?

 Dar nu știți alta. Cică al treilea om al județului cum îi place să se fuduleaască când bea cafeaua „au bot du cheval” lângă mașinoiul patru înmulțit cu patru, după ce s-o văzut cu sacii-n căruța bugetului pentru drumuri s-o trezt în postura cizmarului care poartă ciobote second hand, adică cu o groapă pe strada proprie. Cum o apărut și de ce, mnealui zice că nu știe, dar noi știm că știe și mai știm și noi. Acuma noi nu cobim, dar îi dorim să treacă peste hopulul ăsta și să facă concediu la mare și nu la pensiunea umbroasă cu trei mese obligatorii,  asigurate de la stat și fără tichete valorice aferente.

Articolul precedentIȘJ Neamț, despre „fabricile” de diplome
Articolul următorCaietul de sarcini pentru depozitul Girov nu a fost votat