Inspectoratul Școlar Neamț avertizează că absolvenții care frecventează cursurile școlilor particulare ce nu dețin autorizație de funcționare riscă să nu le fie recunoscute studiile.

„Vă informăm că școlile particulare, indiferent de nivelul de studiu, inclusiv postlicealele sanitare, trebuie să dețină cel puțin autorizație de funcționare provizorie/acreditare pentru toate locațiile în care funcționează, nu doar cea în care se află sediul principal”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții IȘJ spun că aceste aspecte sunt menționate și în adresa Ministerului Educației Naționale Nr. 27.553/30.01.2014 privind susținerea de finalizare a studiilor, în sesiunile anului școlar 2013-2014.

„Unitățile de învățământ preuniversitar particular care nu sunt autorizate să funcționeze provizoriu/ acreditate (…), se situează în afara cadrului legal, iar studiile elevilor de la aceste unități de învățământ nu sunt recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.

Recomandările IȘJ Neamț fac trimitere la site-ul www.isjneamt.ro și la Registrul național al unităților de învățământ preuniversitar acreditate/autorizate, de pe site-ul www.edu.ro, tocmai pentru a evita situațiile în care diplomele să nu fie recunoscute decât cu valoare de hârtie colorată. (M.T.)

Articolul precedentOPC Neamț: Aveți grijă ce detergenți cumpărați !
Articolul următorNu te pui cu mișcarea

6 COMENTARII

  1. La Colegiul Tehnic Ion Creanga Tg. Neamt directorul Apetrei gazduieste din 2010 o scoala postliceala sanitara neautorizata. Secretara Vasilica face inscrieri la aceasta scoala neautorizata, deci in afara legii, ducand astfel in eroare toti elevii care frecventeaza zilnic aceste facaturi de cursuri. Nu vreau sa mai amintesc ca scoala postliceala MOLDOVA din Tg. Neamt are si 55 de absolventi in urma unui proces didactic fraudulos, promotia 2013 precum si elevi in anul 1, 2 si 3 care sunt in prezent inselati.

  2. Intrega vina pentru functioarea ilegala a scolii postliceale moldova Targu Neamt este a acestui domn Apetrei care a semnat contractul de i nchiriere cu o institutie care in fapt nu exista. Rog organele abilitate sa verifice inclusiv faptul ca ele sunt facute pe maruntis fara plata utilitatilor.

  3. Curios este faptul ca desi aceste aspecte sunt cunoscute de autoritati nimeni nu ia masuri. Dle Apetrei de ce tineti cu dintii de aceasta scoala si nu o evacuati daca tot stiti ca este ilegala, mai ales ca aveti si deficit de spatiu????

  4. La Tg. Neamt, desi autoritatile stiu despre existenta acestei scoli postliceale din incinta Colegiului Tehnic Ion Creanga, nimeni nu ia nici o masura. De ce? Daca tot a luat la cunostinta ca aceasta scoala postliceala este ilegala de ce dl Apetrei nu vrea sa o evacueze?? De ce tine cu dintii de aceasta scoala???

  5. Oare e posibil ca o scoala sa functioneze pe teritoriul judetului iar dl Stan/ISJ sa nu stie??? E o gluma, toti stiau dar probabil au existat „motive” pentru care au inchis ochii. Unde mai pui ca isi au originile in …Roman. Sunt mai multi inspectori (fosti si actuali) care stiu si care, in orice imprejurare, ii injura pe cei nou veniti cu scoala din Botosani ca si-au permis sa dezvaluiasca (o parte din) ilegalitatile. Dar sunt convins ca sunt institutii in masura sa faca lumina!

Comments are closed.