cj 2013 01

Reprezentanții Consiliului Județean Neamț în Adunările  Acționarilor şi în Consiliile de Administrație ale mai multor instituții coordonate de Consiliul Județean au fost schimbați, în cadrul ultimei ședințe extraordinare a CJ Neamț, de joi, 5 decembrie. Modificarea a intervenit ca urmare a abrogării vechilor hotărâri de CJ prin care aceștia au fost desemnați. Respectivele hotărâri au fost declarate nule și atacate în contencios administrativ de prefectul județului, George Lazăr, după ce în urma verificărilor, s-a constatat că respectivii consilieri, desemnați inițial să reprezinte CJ în instituții precum Biblioteca Județeană sau Troleibuzul nu fuseseră aleși prin vot secret, așa cum cere legea. În consecință, joi, 5 decembrie, consilierii județeni au făcut din nou propuneri și au votat în secret, pe buletine de vot, colegii ce reprezintă legislativul județului în instituțiile subordonate. Astfel pentru CA al Centrului de Îngrijiri și Asistență Oșlobeni a intrat în cursă, în urma propunerilor colegilor doar consilierul județean Mihai Alexandru de la PC, acestat fiind validat cu 29 de voturi. Noul reprezentant al CJ în CA al al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” este consilierul PP-DD Ștefănuț Ploscaru, iar CA al Bibliotecii „G. T. Kirileanu” a fost completat, așa cum era de așteptat, cu consilierul Vasile Pruteanu, acesta fiind și șeful comisiei de cultură.

Lista continuă și în ceea ce privește adunările generale ale acționarilor de la societățile la care CJ Neamț este acționar majoritar. AGA de la Apa Serv are în componență, începând cu 5 decembrie pe consilierul județean Mihai Alexandru acesta obținând cu două voturi mai mult decât colegul său Constantin Sandu, care a fost propus de grupul UNPR, dar care nu a primit decât 15 voturi. Deși pentru AGA de la Drupo Neamț au fost făcute propuneri pentru 3 consilieri județeni- Adrian Smarandei, Cristian Tapalagă și Daniel Vasiliu – doar primii doi au fost validați cu 25 și respectiv 23 de voturi. La Apa Serv, așa cum era de așteptat, AGA a fost completată cu Ciprian Șerban, consilier județean PP-DD care a obținut 20 de voturi spre deosebire de colegul Alin Antohi de la UNPR care, în ciuda faptului că a vrut să se retragă de pe lista de propuneri, a fost îndrumat de președintele Tărâță să rămână în continuare pe listă.

La Urbtrans consilierul PDL Gheorghe Vasiloiu completează cu succes AGA, cu 24 de voturi valide, în detrimentul mai tânărului consilier județean, Daniel Vasiliu, care a ratat a doua oară AGA unei societăți, acesta primind doar 11 voturi.

Ultimii dar nu cei din urmă au fost aleși să fie reprezentanți ai CJ Neamț în Comisia de Orientare Școlară și profesională și în Comisia paritară din domeniul serviciilor de transport public rutier, Dan Vasile Constantin, Radu Miron Tudorel și Constantin Iacoban, ultimul fiind doar membru supleant în comisia paritară din domeniul transportului public rutier.

Irina CĂLIN