S-au înmulțit cazurile de rujeolă – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe la începutul anului și până acum, în țară, au fost confirmate 786 de cazuri de rujeolă, cu 33 de cazuri mai multe față de săptămâna trecută. ”Din fericire nu s-au mai înregistrat alte decese față de cele trei raportate până acum”, informează Ministerul Sănătății. Potrivit unui comunicat de presă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Mureș (176), Arad (132), Bistrița (128). Rujeola s-a extins acum în 27 de județe, în cele ale Moldovei fiind înregistrate 44 de cazuri.

Cele mai multe sunt în județul Suceava (32), apoi în Iași (5), Bacău (3), Neamț (2), Botoșani și Vaslui (câte 1 caz). Ministerul Sănătății face apel la părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenție în focare, au fost organizate acțiuni de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni, cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare”, a precizat Ministerul Sănătății. (M.T.)

Articolul precedentSchimbare la Inspectoratul Școlar Neamț
Articolul următorComunicarea CA-ului Apa Serv s-a blocat la Păcală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.